Gå til hovedinnhold

Aspargesomelett



En smakfull og lett middag. 

Protein:
2 egg

Grønnsaker:
14 oz av
Asparges
Rød paprika
Rødløk

Korn:
4 oz ovnsstekte poteter

Fett:
0,25 oz olje
0,25 oz parmesan
0,25 zo hakkede hasselnøtter

Smak:
4 ss vann
Nykvernet salt
Nylvernet pepper

Slik gjør du:
Knekk av den nederste delen av aspargesen og skjær stilkene i mindre biter, men la aspargestoppene være hele. Finhakk løk og paprika og fres i en stekepanne med i litt olje i noen minutter. Ta opp aspargestoppene og noe av grønnsaksblandingen og la resten av grønnsakene ligge igjen i stekepannen.
Visp sammen egg, vann, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene som er igjen av pannen slik at du får en fin omelett. Strø over osten og stek omeletten ferdig.
Legg omeletten på en tallerken, strø over nøtter og aspargestoppene og legg resten av grønnsakene ved siden av. Server med ovnsstekte poteter.

Kilde: 
Grete Roede (Roede.com)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado