Gå til hovedinnhold

Aspargesomelett



En smakfull og lett middag. 

Protein:
2 egg

Grønnsaker:
14 oz av
Asparges
Rød paprika
Rødløk

Korn:
4 oz ovnsstekte poteter

Fett:
0,25 oz olje
0,25 oz parmesan
0,25 zo hakkede hasselnøtter

Smak:
4 ss vann
Nykvernet salt
Nylvernet pepper

Slik gjør du:
Knekk av den nederste delen av aspargesen og skjær stilkene i mindre biter, men la aspargestoppene være hele. Finhakk løk og paprika og fres i en stekepanne med i litt olje i noen minutter. Ta opp aspargestoppene og noe av grønnsaksblandingen og la resten av grønnsakene ligge igjen i stekepannen.
Visp sammen egg, vann, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene som er igjen av pannen slik at du får en fin omelett. Strø over osten og stek omeletten ferdig.
Legg omeletten på en tallerken, strø over nøtter og aspargestoppene og legg resten av grønnsakene ved siden av. Server med ovnsstekte poteter.

Kilde: 
Grete Roede (Roede.com)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado