Gå til hovedinnhold

Korn

Korn er mye! Alt fra poteter, søtpotet, hele korn, hirseris og bulgur. Alltid 4 ounces ferdig tilberedt, unntatt til frokost = 6 oz eller 1,5 oz tørr korn (som havregryn).

Tips: Føler du det har blitt for mye fet mat eller det stopper opp i vektreduksjonen, velg poteter! Det er absolutt det magreste.

Byggryn - 1 dl gir ca 2 porsjoner av 4 oz korn. Kokes bare i vann i 20 minutter. Skal ikke kokes inn. 
Bulgur - kokes inn med vann.
Quinoa - kokes inn med vann.

Frokost: 
Quinoa-flak skal kun spises kokt, men er fint å bruke i kokt grøt.
 Sverige har et stort utvalg av korn.

Tips: Bland din egen frokostblanding av alle mulige typer korn og hell på glass slik at det er klart til frokosten. Musli med 8 oz yoghurt + nøtter og frø 😋 Denne blandingen kan du også koke grøt på!

Nydelig quinoa som passer til alle salater og kjøtt. Finnes i nydelige farger! Husk at den alltid skal skylles og kokes før den spises.

Byggryn er særlig nydelig i salater! Eller med yoghurt til frokost.
Dra til Sverige! De har et utrolig stort utvalg av matkorn, som passer godt til middagen eller i lunsjsalaten. Og alt er stort sett økologisk - og ikke minst billig!

Hvorfor unngår man mel og sukker innenfor Bright Line Eating? Mel og sukker gir høyt nivå av insulin i blodet, som igjen hindrer hjernen å skille ut metthetshormonet leptin. Det vil si at vi bare vil ha mer. Jo mer vi spiser av det, jo mer vil vi ha, fordi  hjernen kobler ut en del dopaminreseptorer for å tilpasse seg flommen. Så må vi bare ha mer av dette dopet for å kjenne den samme dopaminrusen. Ja, for det kan faktisk ha samme virkning i kroppen som alkohol og dop. Jo mer du spiser, desto mer vil du ha! Det er vanedannende og kan gi cravings. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado