Gå til hovedinnhold

Frukt

Frukt passer til alt er ikke minst en nydelig start på dagen. Det er alltid 6 ounces frukt, altså 12 ounces til sammen hver dag. Går man fortsatt ned i vekt etter trinn 4 vedlikeholdsfasen, kan en frukt ekstra til middag være første trinn videre for å stoppe vektnedgang.
Tips: Føler du det har blitt for mye fet mat eller at du f.eks. står fast i vektreduksjonen, erstatt noe av frukten med grønt:
Mål opp 6,4 oz moreller (med stein)
Tips: Bruk små grønne bananer som holder en stund og som ikke gir mer en 3 ounces. Det er greit å kun bruke 3 ounces og kombinere med noe lettere frukt eller bær (til sammen 6 ounces), da banen er energitett.
Frukt er bra helt, men ikke most eller juicet. Når man blender, finmoser man fruktens fibernettverket og gjør all fruktosen og glukosen fritt tilgjengelig i kroppen like raskt som når du spiser et sukkertøy! Tørket frukt har mer konsentrert sukkerinnhold, så det skal man heller ikke spise.  Når man får høyt glukosenivå i kroppen, ødelegger det metthetsfølelse ved at metthetshormonet leptin ikke skilles ut effektivt i kroppen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado