Gå til hovedinnhold

Frukt

Frukt passer til alt er ikke minst en nydelig start på dagen. Det er alltid 6 ounces frukt, altså 12 ounces til sammen hver dag. Går man fortsatt ned i vekt etter trinn 4 vedlikeholdsfasen, kan en frukt ekstra til middag være første trinn videre for å stoppe vektnedgang.
Tips: Føler du det har blitt for mye fet mat eller at du f.eks. står fast i vektreduksjonen, erstatt noe av frukten med grønt:
Mål opp 6,4 oz moreller (med stein)
Tips: Bruk små grønne bananer som holder en stund og som ikke gir mer en 3 ounces. Det er greit å kun bruke 3 ounces og kombinere med noe lettere frukt eller bær (til sammen 6 ounces), da banen er energitett.
Frukt er bra helt, men ikke most eller juicet. Når man blender, finmoser man fruktens fibernettverket og gjør all fruktosen og glukosen fritt tilgjengelig i kroppen like raskt som når du spiser et sukkertøy! Tørket frukt har mer konsentrert sukkerinnhold, så det skal man heller ikke spise.  Når man får høyt glukosenivå i kroppen, ødelegger det metthetsfølelse ved at metthetshormonet leptin ikke skilles ut effektivt i kroppen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado