Gå til hovedinnhold

Improvisert salat

Når jeg er hjemme liker jeg helst å spise en salat til lunsj. På matplanen har jeg satt opp salat, men jeg tar ofte det jeg har i kjøleskapet og improviserer. Jeg kjøper alltid inn ulikt kjøttpålegg. God røkt skinke eller spekemat er alltid greit å ha. Eller du kan bruke rester av kjøttet fra middagen i går. Det er derimot mye med 4 oz av kjøttpålegg. Så ha alltid ferdig kokte egg i kjøleskapet, så du lett kan supplere med en halv protein. Nektariner som har stått ute på kjøkkenbenken noen dager, er også fint å bruke i salater. Likeså appelsin eller druer. Som korn liker jeg godt kalde kokte poteter. Det kan du godt oppbevare i kjøleskapet noen dager.

Protein:
1 egg
2 oz kjøttpålegg

Grønnsaker:
6 oz av det du måtte ha ac salat, mais, reddiker, tomat, agurk eller annet

Frukt:
6 oz av myke nektariner, appelsin eller druer.

Korn:
Kalde kokte poteter eller annet kokt korn

Fett:
0,5 oz god olivenolje eller 2 oz lettrømme

Smak:
Saft av sitron eller balsamicoeddik
Nykvernet pepper
Maldonsalt

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado