Gå til hovedinnhold

Grønnsaksblanding med spinat, brokkoli, fennikel og reddiker

Hverdagen er definitivt tilbake, og jeg prøver å lage god hverdagsmat. Jeg er ikke så glad i frossengrønnsaker og ferdigblandinger og slikt. Tror jeg har litt for mange dårlige minner fra kjedelig hverdagsmat fra barndommen. Denne blandingen holder til 14 oz for deg, og resten gir du til familien. Matelementer: grønnsaker og fett.

Du trenger - mål opp 14 oz når den er ferdig laget
2 fedd hvitløk
2 sjalottløk
1 fennikel
1 brokkoli
2 ss olivenolje
1 ts Maldonsalt
Nykvernet pepper
4-5 reddiker
200 gram spinat

Slik gjør du:
Finhakk hvitløkfeddene, skjær sjalottløken og fennikelen i tynne skiver. Del brokkolien i små buketter og legg dem til side. Spar stilken! Den kutter du opp i små terninger. Varm litt oljen i en sautepanne og ha i hvitløk, løk, fennikel og brokkolistilken. Dryss over Maldonsalt og nykvernet pepper. La det surre på litt under medium varme i 5-6 minutter, til løken blir blank.
Skjær reddiken i tynne skiver. Ha spinat, reddiker og brokkolibukettene i pannen de siste 2-3 minuttene, til spinaten ramler sammen.



Kilde:
Fru Timian

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado