En nydelig og frisk salat med polkabeter og appelsin. Polkabeter er ikke alltid så lett å få tak i, så du kan godt erstatte polkabetene med gulbeter. Her har jeg erstattet bulgur med byggryn, som oppskriften egentlig skal inneholde. Det ligner faktisk, men bulgur kan også brukes.
Du trenger:
Protein:
3 oz reker
0,5 hardkokt egg
Grønnsaker 6 oz av:
Polkabeter
Sjalottløk
Ruccolasalat eller Middelhavsmix / Babyleafmix
Tomat
Frukt:
6 oz appelsin
Korn:
4 oz byggryn
Fett:
0,5 oz god olivenolje
Smak:
Saft av lime
Maldonsalt
Pepper
Slik gjør du:
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Skrell appelsin og polkabeter og del appelsinen i terninger og polkabete i tynne skiver med mandolin / ostehøvel. Del tomatene i terninger. Bland sammen byggryn og grønnsaker. Rist sammen limesaft, olivenolje, nykvernet pepper og maldonsalt og hell over. Bland godt. Legg egg i båter og reker på toppen. Dryss lett med Maldonsalt over.
Kilde:
Grete Roede (www.greteroede.no)
Du trenger:
Protein:
3 oz reker
0,5 hardkokt egg
Grønnsaker 6 oz av:
Polkabeter
Sjalottløk
Ruccolasalat eller Middelhavsmix / Babyleafmix
Tomat
Frukt:
6 oz appelsin
Korn:
4 oz byggryn
Fett:
0,5 oz god olivenolje
Smak:
Saft av lime
Maldonsalt
Pepper
Slik gjør du:
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Skrell appelsin og polkabeter og del appelsinen i terninger og polkabete i tynne skiver med mandolin / ostehøvel. Del tomatene i terninger. Bland sammen byggryn og grønnsaker. Rist sammen limesaft, olivenolje, nykvernet pepper og maldonsalt og hell over. Bland godt. Legg egg i båter og reker på toppen. Dryss lett med Maldonsalt over.
Kilde:
Grete Roede (www.greteroede.no)
Kommentarer
Legg inn en kommentar