Gå til hovedinnhold

Byggrynssalat med polkabete, reker og lime

En nydelig og frisk salat med polkabeter og appelsin. Polkabeter er ikke alltid så lett å få tak i, så du kan godt erstatte polkabetene med gulbeter. Her har jeg erstattet bulgur med byggryn, som oppskriften egentlig skal inneholde. Det ligner faktisk, men bulgur kan også brukes.

Du trenger: 
Protein:
3 oz reker
0,5 hardkokt egg

Grønnsaker 6 oz av:
Polkabeter
Sjalottløk
Ruccolasalat eller Middelhavsmix / Babyleafmix
Tomat

Frukt:
6 oz appelsin

Korn:
4 oz byggryn

Fett:
0,5 oz god olivenolje

Smak:
Saft av lime
Maldonsalt
Pepper

Slik gjør du:
Kutt sjalottløk i tynne skiver. Skrell appelsin og polkabeter og del appelsinen i terninger og polkabete i tynne skiver med mandolin / ostehøvel. Del tomatene i terninger. Bland sammen byggryn og grønnsaker. Rist sammen limesaft, olivenolje, nykvernet pepper og maldonsalt og hell over. Bland godt. Legg egg i båter og reker på toppen. Dryss lett med Maldonsalt over.

Kilde:
Grete Roede (www.greteroede.no)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado