Jentene mine er ikke så glad i torsk, så det blir en sjelden gang her i gården, men da må retten være spesiell, synes jeg. Denne kan lages rett i form og er grei på en vanlig hverdag, men er samtidig nydelig! Når jeg lager slike former, lager jeg alt til hele familien og veier opp etterpå.
Protein:
3 oz torskefilet
0,5 oz fetaost eller 1 oz lett fetaost
Grønnsaker:
14 oz av
Rødløk i båter
Cherrytomater delt i to
2 røde paprika i store biter
1 gul paprika i store biter
1 grønn paprika i store biter
Korn:
4 oz poteter i båter
Fett:
1 oz sorte oliven + 0,5 oz mer fetaost
Smak:
Hvitløk grovt hakket
1/2 økologisk sitron - skallet og saften
Bladpersille
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Strø Maldonsalt på fisken og la saltet virke i 15-20 minutter. I mellomtiden deler du oppi grønnsakene og legger i en bolle. Sett ovnen på 225 grader. Skyll så av saltet av fisken under rennende vann, og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir.
Legg båtpotene i en stor smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen i 10 minutter. I mens freser du grønnsakene i en panne, unntatt oliven. Salte og pepre. Senk temperaturen til 200 grader og putt fisken, grønnsakene og oliven oppi formen, strø over sitronskall og klem over sitronsaft. Stek videre i 10 minutter, eller til fisken er ferdig. Grønnsakene og potetene klarer seg.
Etter at du har veid opp din porsjon strør du over fetaost og bladpersille.
Kilde:
Trines Mat 2 (Sandberg 2015)
Protein:
3 oz torskefilet
0,5 oz fetaost eller 1 oz lett fetaost
Grønnsaker:
14 oz av
Rødløk i båter
Cherrytomater delt i to
2 røde paprika i store biter
1 gul paprika i store biter
1 grønn paprika i store biter
Korn:
4 oz poteter i båter
Fett:
1 oz sorte oliven + 0,5 oz mer fetaost
Smak:
Hvitløk grovt hakket
1/2 økologisk sitron - skallet og saften
Bladpersille
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Strø Maldonsalt på fisken og la saltet virke i 15-20 minutter. I mellomtiden deler du oppi grønnsakene og legger i en bolle. Sett ovnen på 225 grader. Skyll så av saltet av fisken under rennende vann, og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir.
Legg båtpotene i en stor smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen i 10 minutter. I mens freser du grønnsakene i en panne, unntatt oliven. Salte og pepre. Senk temperaturen til 200 grader og putt fisken, grønnsakene og oliven oppi formen, strø over sitronskall og klem over sitronsaft. Stek videre i 10 minutter, eller til fisken er ferdig. Grønnsakene og potetene klarer seg.
Etter at du har veid opp din porsjon strør du over fetaost og bladpersille.
Kilde:
Trines Mat 2 (Sandberg 2015)
Kommentarer
Legg inn en kommentar