Gå til hovedinnhold

Torsk med oliven og feta à la Trine

Jentene mine er ikke så glad i torsk, så det blir en sjelden gang her i gården, men da må retten være spesiell, synes jeg. Denne kan lages rett i form og er grei på en vanlig hverdag, men er samtidig nydelig! Når jeg lager slike former, lager jeg alt til hele familien og veier opp etterpå.

Protein:
3 oz torskefilet
0,5 oz fetaost eller 1 oz lett fetaost

Grønnsaker:
14 oz av
Rødløk i båter
Cherrytomater delt i to
2 røde paprika i store biter
1 gul paprika i store biter
1 grønn paprika i store biter

Korn:
4 oz poteter i båter

Fett:
1 oz sorte oliven + 0,5 oz mer fetaost

Smak:
Hvitløk grovt hakket
1/2 økologisk sitron - skallet og saften
Bladpersille
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:
Strø Maldonsalt på fisken og la saltet virke i 15-20 minutter. I mellomtiden deler du oppi grønnsakene og legger i en bolle. Sett ovnen på 225 grader. Skyll så av saltet av fisken under rennende vann, og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir.
Legg båtpotene i en stor smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen i 10 minutter. I mens freser du grønnsakene i en panne, unntatt oliven. Salte og pepre. Senk temperaturen til 200 grader og putt fisken, grønnsakene og oliven oppi formen, strø over sitronskall og klem over sitronsaft. Stek videre i 10 minutter, eller til fisken er ferdig. Grønnsakene og potetene klarer seg.

Etter at du har veid opp din porsjon strør du over fetaost og bladpersille.

Kilde:
Trines Mat 2 (Sandberg 2015)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado