Gå til hovedinnhold

Torsk med oliven og feta à la Trine

Jentene mine er ikke så glad i torsk, så det blir en sjelden gang her i gården, men da må retten være spesiell, synes jeg. Denne kan lages rett i form og er grei på en vanlig hverdag, men er samtidig nydelig! Når jeg lager slike former, lager jeg alt til hele familien og veier opp etterpå.

Protein:
3 oz torskefilet
0,5 oz fetaost eller 1 oz lett fetaost

Grønnsaker:
14 oz av
Rødløk i båter
Cherrytomater delt i to
2 røde paprika i store biter
1 gul paprika i store biter
1 grønn paprika i store biter

Korn:
4 oz poteter i båter

Fett:
1 oz sorte oliven + 0,5 oz mer fetaost

Smak:
Hvitløk grovt hakket
1/2 økologisk sitron - skallet og saften
Bladpersille
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:
Strø Maldonsalt på fisken og la saltet virke i 15-20 minutter. I mellomtiden deler du oppi grønnsakene og legger i en bolle. Sett ovnen på 225 grader. Skyll så av saltet av fisken under rennende vann, og tørk fisken forsiktig med kjøkkenpapir.
Legg båtpotene i en stor smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett i ovnen i 10 minutter. I mens freser du grønnsakene i en panne, unntatt oliven. Salte og pepre. Senk temperaturen til 200 grader og putt fisken, grønnsakene og oliven oppi formen, strø over sitronskall og klem over sitronsaft. Stek videre i 10 minutter, eller til fisken er ferdig. Grønnsakene og potetene klarer seg.

Etter at du har veid opp din porsjon strør du over fetaost og bladpersille.

Kilde:
Trines Mat 2 (Sandberg 2015)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado