Gå til hovedinnhold

Tinas orientalske sommersalat

 
Jeg bare elsker Tinas Sommerhefter som Kiwi har utgitt de siste årene. Her er en av mine favoritter som jeg har kommet tilbake til hver vår og sommer når grillsesongen er i gang. Egentlig skal det være couscous i denne, men det er laget av mel, så følger du BLE bør du velge hele matkorn av noe slag. Det er også kun to grønnsaker i denne. Selv om de er tunge, kan du evt. ta noe annen grønnsak ved siden av hvis du spiser 14 oz grønt til middag. Matelementer: grønnsaker, fett og korn.

Grønnsaker:
14 oz av
Gode solmodne plommetomater (med stilk)
Agurk

Korn:
4 oz byggryn eller bulgur

Fett:
0,5 oz god olivenolje

Smak:
Saften og skallet av en 1/4 sitron
Litt knust hvitløksfedd
1/4 ts malt kanel
1/4 ts sambal oelek (finner du selv på Kiwi!)
1 neve koriander
1 neve kruspersille

Slik gjør du:
Forbered matkornet i god tid slik at det blir ordentlig avkjølt og fordampet skikkelig.
Ofte er jeg ganske slumsete med skjæringen når jeg lager salat, men i denne salaten skal du skjære i meget små terninger. Skjær tomatene og skrell agurken med en ostehøvel. Del i to og fjern kjernene med en teskje. Del videre i små terninger. Klipp opp koriander og kruspersille. Legg matkornet sammen med det du nå har forberedt og bland.
Bruk en dressingshaker og rist sammen olje, sitronsaft, hvitløk, Sambal Oelek og kanel. Hell over salaten og bruk slikkepott for å få med alt fettet. Bland godt!

Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado