Gå til hovedinnhold

Tinas orientalske sommersalat

 
Jeg bare elsker Tinas Sommerhefter som Kiwi har utgitt de siste årene. Her er en av mine favoritter som jeg har kommet tilbake til hver vår og sommer når grillsesongen er i gang. Egentlig skal det være couscous i denne, men det er laget av mel, så følger du BLE bør du velge hele matkorn av noe slag. Det er også kun to grønnsaker i denne. Selv om de er tunge, kan du evt. ta noe annen grønnsak ved siden av hvis du spiser 14 oz grønt til middag. Matelementer: grønnsaker, fett og korn.

Grønnsaker:
14 oz av
Gode solmodne plommetomater (med stilk)
Agurk

Korn:
4 oz byggryn eller bulgur

Fett:
0,5 oz god olivenolje

Smak:
Saften og skallet av en 1/4 sitron
Litt knust hvitløksfedd
1/4 ts malt kanel
1/4 ts sambal oelek (finner du selv på Kiwi!)
1 neve koriander
1 neve kruspersille

Slik gjør du:
Forbered matkornet i god tid slik at det blir ordentlig avkjølt og fordampet skikkelig.
Ofte er jeg ganske slumsete med skjæringen når jeg lager salat, men i denne salaten skal du skjære i meget små terninger. Skjær tomatene og skrell agurken med en ostehøvel. Del i to og fjern kjernene med en teskje. Del videre i små terninger. Klipp opp koriander og kruspersille. Legg matkornet sammen med det du nå har forberedt og bland.
Bruk en dressingshaker og rist sammen olje, sitronsaft, hvitløk, Sambal Oelek og kanel. Hell over salaten og bruk slikkepott for å få med alt fettet. Bland godt!

Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado