Jeg bare elsker Tinas Sommerhefter som Kiwi har utgitt de siste årene. Her er en av mine favoritter som jeg har kommet tilbake til hver vår og sommer når grillsesongen er i gang. Egentlig skal det være couscous i denne, men det er laget av mel, så følger du BLE bør du velge hele matkorn av noe slag. Det er også kun to grønnsaker i denne. Selv om de er tunge, kan du evt. ta noe annen grønnsak ved siden av hvis du spiser 14 oz grønt til middag. Matelementer: grønnsaker, fett og korn.
Grønnsaker:
14 oz av
Gode solmodne plommetomater (med stilk)
Agurk
Korn:
4 oz byggryn eller bulgur
Fett:
0,5 oz god olivenolje
Smak:
Saften og skallet av en 1/4 sitron
Litt knust hvitløksfedd
1/4 ts malt kanel
1/4 ts sambal oelek (finner du selv på Kiwi!)
1 neve koriander
1 neve kruspersille
Slik gjør du:
Forbered matkornet i god tid slik at det blir ordentlig avkjølt og fordampet skikkelig.
Ofte er jeg ganske slumsete med skjæringen når jeg lager salat, men i denne salaten skal du skjære i meget små terninger. Skjær tomatene og skrell agurken med en ostehøvel. Del i to og fjern kjernene med en teskje. Del videre i små terninger. Klipp opp koriander og kruspersille. Legg matkornet sammen med det du nå har forberedt og bland.
Bruk en dressingshaker og rist sammen olje, sitronsaft, hvitløk, Sambal Oelek og kanel. Hell over salaten og bruk slikkepott for å få med alt fettet. Bland godt!
Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)
Grønnsaker:
14 oz av
Gode solmodne plommetomater (med stilk)
Agurk
Korn:
4 oz byggryn eller bulgur
Fett:
0,5 oz god olivenolje
Smak:
Saften og skallet av en 1/4 sitron
Litt knust hvitløksfedd
1/4 ts malt kanel
1/4 ts sambal oelek (finner du selv på Kiwi!)
1 neve koriander
1 neve kruspersille
Slik gjør du:
Forbered matkornet i god tid slik at det blir ordentlig avkjølt og fordampet skikkelig.
Ofte er jeg ganske slumsete med skjæringen når jeg lager salat, men i denne salaten skal du skjære i meget små terninger. Skjær tomatene og skrell agurken med en ostehøvel. Del i to og fjern kjernene med en teskje. Del videre i små terninger. Klipp opp koriander og kruspersille. Legg matkornet sammen med det du nå har forberedt og bland.
Bruk en dressingshaker og rist sammen olje, sitronsaft, hvitløk, Sambal Oelek og kanel. Hell over salaten og bruk slikkepott for å få med alt fettet. Bland godt!
Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)
Kommentarer
Legg inn en kommentar