Det er sjelden det lages kokebøker med kun 1 porsjon. Men høsten 2017 kom en veldig fin kokebok, som kan anbefales! Boken heter "1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).
Denne retten har jeg kommet tilbake til mange ganger i sommer og var mitt førstevalg da jeg hadde noen dager alene hjemme. Potetsalaten er så enkel og god at den kan passe fint til annet protein også. Supergodt med sprø asparges og sukkererter sammen. Retten kan spises både til lunsj og middag.
Protein:
4 oz røkelaks
Grønnsaker:
14 oz av
1 bunt asparges
1 pose sukkererter
Korn:
4 oz kokte nypoteter
Fett:
1 oz lett crème fraiche
0,5 oz revet parmesan
Smak:
1 ss dijonsennep
Finhakket / klippet gressløk
Maldonsalt / kvernet salt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Kok potetene i 15 minutter i lettsaltet vann. Imens ordner du grønnsakene. Knekk av den nederste delen på aspargesen, kast denne og knekk resten i tre deler. Skjær sukkerertene i to på langs, slik at ertene kommer fram, og legg det klart i en bolle. Bland crème fraiche med sennep. Fres grønnsakene i en panne. Salte og pepre. Del potetene i to eller fire og bland med crème fraicheblandingen sammen med gressløk og revet parmesan.
Kilde:
"1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).
Denne retten har jeg kommet tilbake til mange ganger i sommer og var mitt førstevalg da jeg hadde noen dager alene hjemme. Potetsalaten er så enkel og god at den kan passe fint til annet protein også. Supergodt med sprø asparges og sukkererter sammen. Retten kan spises både til lunsj og middag.
Protein:
4 oz røkelaks
Grønnsaker:
14 oz av
1 bunt asparges
1 pose sukkererter
Korn:
4 oz kokte nypoteter
Fett:
1 oz lett crème fraiche
0,5 oz revet parmesan
Smak:
1 ss dijonsennep
Finhakket / klippet gressløk
Maldonsalt / kvernet salt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Kok potetene i 15 minutter i lettsaltet vann. Imens ordner du grønnsakene. Knekk av den nederste delen på aspargesen, kast denne og knekk resten i tre deler. Skjær sukkerertene i to på langs, slik at ertene kommer fram, og legg det klart i en bolle. Bland crème fraiche med sennep. Fres grønnsakene i en panne. Salte og pepre. Del potetene i to eller fire og bland med crème fraicheblandingen sammen med gressløk og revet parmesan.
Kilde:
"1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).
Kommentarer
Legg inn en kommentar