Gå til hovedinnhold

Røkt laks med potetsalat og asparges

Det er sjelden det lages kokebøker med kun 1 porsjon. Men høsten 2017 kom en veldig fin kokebok, som kan anbefales! Boken heter "1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).

Denne retten har jeg kommet tilbake til mange ganger i sommer og var mitt førstevalg da jeg hadde noen dager alene hjemme. Potetsalaten er så enkel og god at den kan passe fint til annet protein også. Supergodt med sprø asparges og sukkererter sammen. Retten kan spises både til lunsj og middag.

Protein:
4 oz røkelaks

Grønnsaker:
14 oz av
1 bunt asparges
1 pose sukkererter

Korn:
4 oz kokte nypoteter

Fett:
1 oz lett crème fraiche
0,5 oz revet parmesan

Smak:
1 ss dijonsennep
Finhakket / klippet gressløk
Maldonsalt / kvernet salt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:
Kok potetene i 15 minutter i lettsaltet vann. Imens ordner du grønnsakene. Knekk av den nederste delen på aspargesen, kast denne og knekk resten i tre deler. Skjær sukkerertene i to på langs, slik at ertene kommer fram, og legg det klart i en bolle. Bland crème fraiche med sennep. Fres grønnsakene i en panne. Salte og pepre. Del potetene i to eller fire og bland med crème fraicheblandingen sammen med gressløk og revet parmesan.

Kilde:
"1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado