Gå til hovedinnhold

Røkt laks med potetsalat og asparges

Det er sjelden det lages kokebøker med kun 1 porsjon. Men høsten 2017 kom en veldig fin kokebok, som kan anbefales! Boken heter "1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).

Denne retten har jeg kommet tilbake til mange ganger i sommer og var mitt førstevalg da jeg hadde noen dager alene hjemme. Potetsalaten er så enkel og god at den kan passe fint til annet protein også. Supergodt med sprø asparges og sukkererter sammen. Retten kan spises både til lunsj og middag.

Protein:
4 oz røkelaks

Grønnsaker:
14 oz av
1 bunt asparges
1 pose sukkererter

Korn:
4 oz kokte nypoteter

Fett:
1 oz lett crème fraiche
0,5 oz revet parmesan

Smak:
1 ss dijonsennep
Finhakket / klippet gressløk
Maldonsalt / kvernet salt
Nykvernet pepper

Slik gjør du:
Kok potetene i 15 minutter i lettsaltet vann. Imens ordner du grønnsakene. Knekk av den nederste delen på aspargesen, kast denne og knekk resten i tre deler. Skjær sukkerertene i to på langs, slik at ertene kommer fram, og legg det klart i en bolle. Bland crème fraiche med sennep. Fres grønnsakene i en panne. Salte og pepre. Del potetene i to eller fire og bland med crème fraicheblandingen sammen med gressløk og revet parmesan.

Kilde:
"1 porsjon : Middager og småretter bare til deg selv" (Bjerck 2017).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado