Variant 1
Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet.
Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏Bunn:
Korn:
1 oz lettkokte havregryn
+
1/2 protein:
1 egg
Resten av proteinet bruker du på ost:
1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost
eller:
variant 2: 2 oz parmaskinke
Grønnsaker:
14 oz
Solmodne plommetomater (dem med stilk)
Rødløk
+ en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne. Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig godt med ruccola og asparges til.
Fett:
1 oz sorte oliven + 0,5 oz mer fetaost
eller:
variant 2: 1 oz sorte oliven + 0,5 oz revet fet gulost
eller rett og slett: 1 oz revet fet gulost.
Smak:
Salt til bunnen
2 oz ferdig pizzasaus
Alt du kan finne av
Oregano
Timian
Rosmarin
Provencekrydder
Basilikum
Pizzakrydder
Slik gjør du:
Pisk egget i en bolle sammen med salt og bland med lettkokt havregryn, gjerne med litt vann. Hell over på et stekebrett med bakepapir. Bruk en skje eller engangshanske og glatt utover slik at det blir en liten bunn. Stek bunnen i 10 minutter på 200 grader. Legg oppå fyllet og stek i ytterligere 10 minutter. Fetaosten skal stekes. Bruker du parmaskinke, legges den oppå pizzaen etter at den er stekt med pizzasaus og ost.
Variant 2
Kommentarer
Legg inn en kommentar