En herlig sommersalat. Legg den gjerne i en matboks i en kjølebag og dra på stranden. Husk gaffel og frukt!
Protein:
2 oz fetaost, gjerne Jacobs eller en annen med den litt skarpe smaken.
Grønnsaker:
6 oz av
Solmodne plommetomater (som du kjøper med stilker)
Rødløk
Romanosalat (gjerne i ferdigpose)
Fenikkel
Korn:
4 oz matkorn bulgur eller byggryn e.l.
Fett:
0,25 oz god olivenolje
1 oz sorte oliven
Smak:
1 ts tørket oregano
1 barneskje rødvinseddik
En klype maldonsalt
Kvernet pepper
Saften av en kvart sitron
Slik gjør du:
Salaten må forberedes noen timer før den skal spises. Matkornet kan du gjøre klart og avkjøle. Skrell løken og skjær det du skal ha i tynne skiver. Dryss over oregano og kvernet pepper. Hell over eddik og olje og bland godt. Dekk til med plastfolie. La stå på kjøkkenbenken i minst to timer. Løken vil skifte farge til plommefarge og miste noe av den sterke løksmaken.
Når du skal spise lunsj skjærer du tomaten i åtte båter, så i to. Dryss over salt. Riv salaten eller hell oppi ferdig romanosalat i en bolle. Skjær fennikel i tynne skiver. Tilsett oliven og smuldre over fetaost. Bland dette varsomt og tilsett så tomatene og løken med all oljen. Bruk slikkepott! Press sitronsaft over og vend forsiktig.
Smak av sommer (Lawson 2003)
Kommentarer
Legg inn en kommentar