Gå til hovedinnhold

Salat med reker

Det er fantastisk med reker og hvitvin ute når sommeren er på det fineste, og det går fint å spise en god rekerett selv om man ikke spiser brød med mel. Enten kan du ha 2 oz reker på et brød uten mel og ha salat ved siden av. Eller du kan lage en god salat med reker og matkorn. Nå som jeg er ferdig med vektreduksjonen, tar jeg gjerne et glass vin. Det er innenfor det, så lenge man bestemmer seg for det ene glasset. Et lite tips er å kjøpe halve flasker, ta to gode glass og fordel vinen oppi. Gi det andre glasset til din kjære eller en god venn som skal spise sammen med deg. Da har du akkurat din porsjon vin og fristes ikke til å drikke mer til flasken er tom. Å drikke alkohol kan være ødeleggende for linjer man har bygget opp, så man bør være helt komfortabel med å bare ta det ene glasset.

I denne salaten brukte jeg:
Protein:
4 oz reker

Grønnsaker 14 oz av:
Salat Middelhavsmix
Babyspinat
Agurk (fjern gjerne skallet og kjernene)
Solmodne plommetomater
Maiskorn

Korn:
Matkornmix fra Sverige (eller bruk bulgur eller byggryn)

Fett:
0,5 oz majones

Smak:
Sitron
Dill
Maldonsalt
Kvernet pepper

Slik gjør du:
Legg salaten i bunnen av en god salattallerken med tomat, agurk og mais oppå. Ha i kornet og bland lett. Legg rekene på til slutt med majones på toppen og pynt med sitron og dill. Salte og pepre.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado