Gå til hovedinnhold

Salat med reker

Det er fantastisk med reker og hvitvin ute når sommeren er på det fineste, og det går fint å spise en god rekerett selv om man ikke spiser brød med mel. Enten kan du ha 2 oz reker på et brød uten mel og ha salat ved siden av. Eller du kan lage en god salat med reker og matkorn. Nå som jeg er ferdig med vektreduksjonen, tar jeg gjerne et glass vin. Det er innenfor det, så lenge man bestemmer seg for det ene glasset. Et lite tips er å kjøpe halve flasker, ta to gode glass og fordel vinen oppi. Gi det andre glasset til din kjære eller en god venn som skal spise sammen med deg. Da har du akkurat din porsjon vin og fristes ikke til å drikke mer til flasken er tom. Å drikke alkohol kan være ødeleggende for linjer man har bygget opp, så man bør være helt komfortabel med å bare ta det ene glasset.

I denne salaten brukte jeg:
Protein:
4 oz reker

Grønnsaker 14 oz av:
Salat Middelhavsmix
Babyspinat
Agurk (fjern gjerne skallet og kjernene)
Solmodne plommetomater
Maiskorn

Korn:
Matkornmix fra Sverige (eller bruk bulgur eller byggryn)

Fett:
0,5 oz majones

Smak:
Sitron
Dill
Maldonsalt
Kvernet pepper

Slik gjør du:
Legg salaten i bunnen av en god salattallerken med tomat, agurk og mais oppå. Ha i kornet og bland lett. Legg rekene på til slutt med majones på toppen og pynt med sitron og dill. Salte og pepre.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado