Denne salaten har vært min favoritt siden jeg oppdaget Nigella Lawsons kokebøker for en del år siden. Den beste kokeboken hennes synes jeg er Smak av sommer (2003). Denne salaten, som er hentet derfra, er en frisk salat som passer til varme sommerdager. Her har jeg tilpasset salaten til BLE lunsjsalat, ved å putte oppi en del nye ingredienser, som mer grønnsaker og korn. Dro så rett på stranden med denne og tok mitt første sommerbad!
Protein:
2 oz fetaost (fet)
evt. 4 oz lett fetaost
Grønnsaker 6 oz av:
Babyspinat
Middelhavssalat mix eller Babyleafmix
Rødløk (bruk en liten)
Agurk
Korn:
Matkorn (brukte en miks kjøpt i Sverige, men byggryn kan passe)
Frukt:
6 oz vannmelon
Fett:
1 oz sorte oliven uten sten
0,25 oz god olivenolje
Smak:
Saft fra 2 lime
Flatbladet persille
Mynte
Maldonsalt
Kvernet pepper
Slik gjør du:
Skrell løken og skjær i tynne skiver og legg i en liten bolle. Press over limesaften og la stå en times tid på kjøkkenbenken. Det får fram en deilig rosa farge på løken, og det demper dessuten den sterke smaken. Skjær melonen i små trekanter, fetaosten likeså. Skrell agurken og ta ut kjernene. Evt. fjern skallet. Del i små biter. Bland forsiktig fetaost, vannmelon, salaten, revet persilleblader, mynte, oliven og kornet, sammen med den nå lyserosa løken og resten av limesaften. Ringle over olivenolje. Dryss litt salt over og kvern pepper.
Kilde:
Smak av sommer (Lawson 2003)
Kommentarer
Legg inn en kommentar