Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt laks med kryddersmør og grillede grønnsaker

Dette er en fantastisk deilig sommerrett, som hele familien vil elske! Deilig kryddersmør som smelter over de varme grønnsakene og fisken. Veldig enkel å lage. Den blir garantert spist flere ganger i sommer!

Protein:
4 oz laksefilet

Grønnsaker 14 oz av (mål opp etter du har stekt):
Paprika i ulike farger
Sjalottløk
Squash
Ruccola

Korn:
4 oz nypoteter

Fett:
0,5 oz ferdig kjøpt kryddersmør (Kryddersmør med hvitløk Synnøve)

Smak:
Salt og pepper
Dill

Til hele familien trenger du:
1 pakke laksefilet
1 pakke kryddersmør
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 røde paprika
1 squash
4-6 sjalottløk
1 pakke ruccola
1 neve dill

Slik gjør du:
Del paprika og squash i 3 cm biter og sjalottløk i båter og legg i en bolle klar til steking.
Legg laksefiletene i en ildfast form og pensle litt olje over. Kvern salt og pepper over. Sett i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Imens freser du grønnsakene i en panne med olivenolje og salt. Hell dem over laksen mens den ennå er rå og bak sammen de siste 10 minuttene til laksen er helt klar.
Når fisken er ferdig måler du opp din porsjon sammen med ruccola og legger på dill og fettet, slik at det smelter inn i fisken og de varme grønnsakene. Serveres med varme nypoteter.



Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado