Gå til hovedinnhold

Ovnsbakt laks med kryddersmør og grillede grønnsaker

Dette er en fantastisk deilig sommerrett, som hele familien vil elske! Deilig kryddersmør som smelter over de varme grønnsakene og fisken. Veldig enkel å lage. Den blir garantert spist flere ganger i sommer!

Protein:
4 oz laksefilet

Grønnsaker 14 oz av (mål opp etter du har stekt):
Paprika i ulike farger
Sjalottløk
Squash
Ruccola

Korn:
4 oz nypoteter

Fett:
0,5 oz ferdig kjøpt kryddersmør (Kryddersmør med hvitløk Synnøve)

Smak:
Salt og pepper
Dill

Til hele familien trenger du:
1 pakke laksefilet
1 pakke kryddersmør
1 gul paprika
1 grønn paprika
2 røde paprika
1 squash
4-6 sjalottløk
1 pakke ruccola
1 neve dill

Slik gjør du:
Del paprika og squash i 3 cm biter og sjalottløk i båter og legg i en bolle klar til steking.
Legg laksefiletene i en ildfast form og pensle litt olje over. Kvern salt og pepper over. Sett i ovnen på 175 grader i 15 minutter. Imens freser du grønnsakene i en panne med olivenolje og salt. Hell dem over laksen mens den ennå er rå og bak sammen de siste 10 minuttene til laksen er helt klar.
Når fisken er ferdig måler du opp din porsjon sammen med ruccola og legger på dill og fettet, slik at det smelter inn i fisken og de varme grønnsakene. Serveres med varme nypoteter.



Kilde:
Tinas Sommer 2014 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado