Protein:
2 oz halloumiost
evt. 6 oz ferdige grønne linser
Grønnsaker 6 oz:
Polkabeter
Sukkererter
Vårløk
Asparges
Salat Middelhavsmix
Babyspinat
Frukt:
6 oz nektarin (tilsvarer 2 små)
Tips: kjøp nektarinene noen dager i forveien og legg dem i en bolle på kjøkkenbenken, slik at de blir myke og søte.
Korn:
4 oz kokte små nypoteter
Fett 0,5 oz av Hasselnøttgremolata (lag denne gjerne dagen før):
0,5 dl ristede hasselnøtter uten skall
1,5 ss olivenolje
Smak:
Skrapet skall av 1 økologisk sitron
0,5 hvitløksbåt presset
0,5 krukke kruspersille
1 ss sitronsaft
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Slik gjør du:
Lag gremolata med hasselnøtter, olivenolje og smak ved hjelp av en stavmikser. Blir den for tørr, sper du på med olivenolje og sitronsaft. Gremolataen skal vær oljete. For å få av skallet på hasselnøttene, rister du dem på stekebrett med bakepapir på 200 grader i 10 minutter. Avkjøl og legg dem i et rent kjøkkenhåndkle. Gni av skallet.
Strimle sukkerertene på langs. Skrell polkabetene og lag tynne skiver med en mandolin eller en god ostehøvel. Legg det i iskaldt vann. Skjær vårløk. Knekk bunnen på aspargesen, kast denne og knekk videre i tre deler. Damp i 5 minutter, gjerne med en grønnsaksdamper. Skyll i kaldt vann. Del nektariner opp i båter og del potetene på midten.
Skjær halloumiost i skriver og stek i litt smør til de blir brune på hver side. Vei opp din porsjon av osten etter at den er stekt. Bland halvparten av potetene med gremolataen. Bland resten av gremolataen med de andre ingrediensene, unntatt osten, og legg på alt sammen på din lunsjtallerken. Legg på osten til slutt. Strø over maldonsalt og nykvernet pepper.
Kilde:
Grønne måltider (Elgquist 2018)
Kommentarer
Legg inn en kommentar