Jeg måtte nesten le da jeg plutselig begynte å tenke på denne retten. I mai var det rekordvarmt og tanken på varm mat var ikke særlig fristende. Så minnene gikk tilbake til mine barndoms sommere, da mamma lagde denne retten, gjerne når vi hadde andre familier på besøk. Det var billig og rikelig med mat. Dette var på 1970-/80-tallet, så hermetikk var virkelig i vinden. Blomkål var ellers en grønnsak man spiste mye av!
Denne retten er perfekt BLE-mat. Man kan spise ganske mye lettrømme, og det er så deilig til disse hermetiserte grønnsakene, egget og bogskinken. Maiskorn er en grønnsak man bruker begrenset.
Protein:
3 oz bogskinke
1/2 hardkokt egg
Grønnsaker:
14 oz
Hermetiserte haricot vert/brekkbønner
Hermetiserte hvite asparges
Maiskorn
Kokt blomkål som avkjøles under kaldt vann
Kokt blomkål som avkjøles under kaldt vann
4 oz små nypoteter
Fett:
2 oz lettrømme
Smak:
Dill
Maldonsalt
Kvernet pepper
Kommentarer
Legg inn en kommentar