Gå til hovedinnhold

Bananlapper


Vinteren da jeg gikk ned i vekt, spiste jeg alltid bananpannekaker til frokost på fri-tirsdagen min. Nå som jeg er i vedlikeholdsfasen prøvde jeg dette som lunsjrett. Men hvilke grønnsaker passer da til? Jeg prøvde meg med bakte rødbeter, som er litt søte. Det passet ganske bra sammen med varme jordbær. Og ekstra godt er det med lettrømme sammen med varme jordbær og lapper. Til frokost kan du spise lappene slik!

Protein:
2 vispede egg

Frukt:
1 liten banan (rundt 3 oz)
3 oz frosne jordbær som er varmet opp med litt vann. Vei opp etter oppvarming og unngå saften som som blir igjen.

Grønnsaker:
6 oz ovnsbakte rødbeter. Mål opp etter ferdig bakt!

Korn:
1 oz lettkokte havregryn

Fett:
2 oz lettrømme

Smak:
Salt
evt. vaniljefrø eller kardemomme

Slik gjør du:
Lag rødbetene først! Skrell, del og bak dem i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Pisk eggene sammen. Hell oppi havregryn og krydder. Stek en pannekake eller små lapper. Jeg har skaffet meg denne!


Kilde: 
Spis deg fri (Facebook)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado