Gå til hovedinnhold

Bananlapper


Vinteren da jeg gikk ned i vekt, spiste jeg alltid bananpannekaker til frokost på fri-tirsdagen min. Nå som jeg er i vedlikeholdsfasen prøvde jeg dette som lunsjrett. Men hvilke grønnsaker passer da til? Jeg prøvde meg med bakte rødbeter, som er litt søte. Det passet ganske bra sammen med varme jordbær. Og ekstra godt er det med lettrømme sammen med varme jordbær og lapper. Til frokost kan du spise lappene slik!

Protein:
2 vispede egg

Frukt:
1 liten banan (rundt 3 oz)
3 oz frosne jordbær som er varmet opp med litt vann. Vei opp etter oppvarming og unngå saften som som blir igjen.

Grønnsaker:
6 oz ovnsbakte rødbeter. Mål opp etter ferdig bakt!

Korn:
1 oz lettkokte havregryn

Fett:
2 oz lettrømme

Smak:
Salt
evt. vaniljefrø eller kardemomme

Slik gjør du:
Lag rødbetene først! Skrell, del og bak dem i ovnen i 30-40 minutter på 200 grader. Pisk eggene sammen. Hell oppi havregryn og krydder. Stek en pannekake eller små lapper. Jeg har skaffet meg denne!


Kilde: 
Spis deg fri (Facebook)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado