Gå til hovedinnhold

Bananlapper til frokost

I vinter da jeg gikk ned i vekt, spiste jeg alltid bananpannekaker til frokost på fri-tirsdagen min. Nå som jeg spiser 2 proteiner til frokost, kan man få litt mer tilbehør ved å føye til yoghurt. Til lunsj kan du spise lappene slik!

2 protein:
2 vispede egg
8 oz yoghurt
evt. 6 oz yoghurt + 0,5 oz nøtter

Frukt:
1 liten banan (rundt 3 oz)
3 oz frosne jordbær som er varmet opp med litt vann. Vei opp etter oppvarming og unngå saften som blir igjen.

1,5 korn:
1,5 oz lettkokte havregryn

Smak:
Salt
evt. vaniljefrø eller kardemomme

Slik gjør du:
Pisk eggene sammen. Hell oppi havregryn og krydder. Stek en stor pannekake eller små lapper. Jeg har skaffet meg denne! Legg yoghurten oppå lappene sammen med jordbærene.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado