Jeg er ikke så glad i varm mat midt på dagen, men med disse sterke smakene på en varm sommerdag, er det knall. Du kan selvfølgelig spise retten til middag også, men da må du være på trinn 4 i vedlikeholdsfasen (m korn). Det kan dog bli litt mye grønnsaker. Den eneste grønnsaken her er nemlig stangselleri og løk, og jeg spiser kun 6 oz til lunsj. Har du mulighet, skrell gjerne store reker. Jeg har her brukt reker på glass, som er mindre.
Sausen er til 2 porsjoner.
Protein:
4 oz reker
Grønnsaker:
6 oz
Stangselleri
Løk
Hvitløk
Korn:
4 oz ferdigkokt jasminris
Smak:
2 ts cumin
2 ts paprikapulver
2 kryddermål cayennepepper
1 ss brunt sukker (hvis du ikke er på BLE)
3 cm fersk ingefær
Fersk koriander
Tilbehør:
2 ss tomatpure
Saft av lime
Vann
Fett:
2 oz lettrømme
Slik gjør du:
Bruk en sautepanne eller jernkryte. Finhakk løk, ingefær og skjær hvitløk i tynne skiver. Tilsett det sammen med krydderet og litt olje. Brun det gyllenbrunt. Tilsett evt. sukker og tomatpure og la det frese litt før du tilsetter vann. La det koke litt før du tilsetter risen. La risen koke inn. Vend til slutt inn reker og strimlet stangselleri. Press lime over og dryss koriander over. Server med rømme.
Kilde:
Tinas Sommer 2015 (Kiwi)
Sausen er til 2 porsjoner.
Protein:
4 oz reker
Grønnsaker:
6 oz
Stangselleri
Løk
Hvitløk
Korn:
4 oz ferdigkokt jasminris
Smak:
2 ts cumin
2 ts paprikapulver
2 kryddermål cayennepepper
1 ss brunt sukker (hvis du ikke er på BLE)
3 cm fersk ingefær
Fersk koriander
Tilbehør:
2 ss tomatpure
Saft av lime
Vann
Fett:
2 oz lettrømme
Slik gjør du:
Bruk en sautepanne eller jernkryte. Finhakk løk, ingefær og skjær hvitløk i tynne skiver. Tilsett det sammen med krydderet og litt olje. Brun det gyllenbrunt. Tilsett evt. sukker og tomatpure og la det frese litt før du tilsetter vann. La det koke litt før du tilsetter risen. La risen koke inn. Vend til slutt inn reker og strimlet stangselleri. Press lime over og dryss koriander over. Server med rømme.
Husk frukt til lunsj!
Kilde:
Tinas Sommer 2015 (Kiwi)
Kommentarer
Legg inn en kommentar