Gå til hovedinnhold

Sterk lunsj : krydret ris med reker og koriander

Jeg er ikke så glad i varm mat midt på dagen, men med disse sterke smakene på en varm sommerdag, er det knall. Du kan selvfølgelig spise retten til middag også, men da må du være på trinn 4 i vedlikeholdsfasen (m korn). Det kan dog bli litt mye grønnsaker. Den eneste grønnsaken her er nemlig stangselleri og løk, og jeg spiser kun 6 oz til lunsj. Har du mulighet, skrell gjerne store reker. Jeg har her brukt reker på glass, som er mindre.

Sausen er til 2 porsjoner.

Protein:
4 oz reker

Grønnsaker:
6 oz
Stangselleri
Løk
Hvitløk

Korn: 
4 oz ferdigkokt jasminris

Smak:
2 ts cumin
2 ts paprikapulver
2 kryddermål cayennepepper
1 ss brunt sukker (hvis du ikke er på BLE)
3 cm fersk ingefær
Fersk koriander

Tilbehør:
2 ss tomatpure
Saft av lime
Vann

Fett:
2 oz lettrømme

Slik gjør du:
Bruk en sautepanne eller jernkryte. Finhakk løk, ingefær og skjær hvitløk i tynne skiver. Tilsett det sammen med krydderet og litt olje. Brun det gyllenbrunt. Tilsett evt. sukker og tomatpure og la det frese litt før du tilsetter vann. La det koke litt før du tilsetter risen. La risen koke inn. Vend til slutt inn reker og strimlet stangselleri. Press lime over og dryss koriander over. Server med rømme.
Husk frukt til lunsj!

Kilde:
Tinas Sommer 2015 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado