Gå til hovedinnhold

Sterk lunsj : krydret ris med reker og koriander

Jeg er ikke så glad i varm mat midt på dagen, men med disse sterke smakene på en varm sommerdag, er det knall. Du kan selvfølgelig spise retten til middag også, men da må du være på trinn 4 i vedlikeholdsfasen (m korn). Det kan dog bli litt mye grønnsaker. Den eneste grønnsaken her er nemlig stangselleri og løk, og jeg spiser kun 6 oz til lunsj. Har du mulighet, skrell gjerne store reker. Jeg har her brukt reker på glass, som er mindre.

Sausen er til 2 porsjoner.

Protein:
4 oz reker

Grønnsaker:
6 oz
Stangselleri
Løk
Hvitløk

Korn: 
4 oz ferdigkokt jasminris

Smak:
2 ts cumin
2 ts paprikapulver
2 kryddermål cayennepepper
1 ss brunt sukker (hvis du ikke er på BLE)
3 cm fersk ingefær
Fersk koriander

Tilbehør:
2 ss tomatpure
Saft av lime
Vann

Fett:
2 oz lettrømme

Slik gjør du:
Bruk en sautepanne eller jernkryte. Finhakk løk, ingefær og skjær hvitløk i tynne skiver. Tilsett det sammen med krydderet og litt olje. Brun det gyllenbrunt. Tilsett evt. sukker og tomatpure og la det frese litt før du tilsetter vann. La det koke litt før du tilsetter risen. La risen koke inn. Vend til slutt inn reker og strimlet stangselleri. Press lime over og dryss koriander over. Server med rømme.
Husk frukt til lunsj!

Kilde:
Tinas Sommer 2015 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado