Da jeg var liten husker jeg godt at moren min av og til hadde venninner til lunsj. Da lagde hun ofte tunfisksalat, og ingrediensene kjøpte hun på gourmetgrønnsakshandelen på Frogner (som dessverre er borte i dag. Nå er det pub). Der var det fransk sennepspulver og gode oliven. Dette var på 1980-tallet, så det var lenge før du fikk slike kvalitetsvarer i en vanlig kolonial. Denne salaten minner meg om denne tiden og er perfekt til venninnelunsj.
Protein:
3 oz tunfisk i vann og evt ansjos
1/2 kokt egg
Grønnsaker 6 oz:
Baby leaf mix eller Middelhavssalatmix
Cherrytomater eller gode solmodne tomater delt i to / flere biter
Agurk i terninger
Rødløk i fine skiver
Grønne bønner (brekkbønner)
Grønn paprika
Korn
4 oz kokte og avkjølte nypoteter
Fett:
0,25 oz god olivenolje
1 oz sorte oliven / Kalamataoliven
Smak:
Litt hvitløkbåt presset
0,5 ss hvitvinseddik
0,4 ts Dijonsennep
Kvernet salt og pepper
Persille
Slik gjør du:
Lag Vinaigrette: Bland sennep med eddik og tilsett hvitløk. Rør i dressingen mens du heller olivenoljen i en tynn stråle, mens du pisker med en gaffel. Eller rist alt sammen i en dressingshaker. Smak til med salt og pepper. Bruk evt. most ansjos i dressingen, eller bland den i salaten.
Jeg liker å blande hele salaten med dressingen i en stor bolle og legge det i en ren tallerken etterpå. Legg eggene oppå til slutt.
Kilde:
Mat på bordet (2018)
Min gamle oppskriftsbok som jeg startet på da jeg var barn
Protein:
3 oz tunfisk i vann og evt ansjos
1/2 kokt egg
Grønnsaker 6 oz:
Baby leaf mix eller Middelhavssalatmix
Cherrytomater eller gode solmodne tomater delt i to / flere biter
Agurk i terninger
Rødløk i fine skiver
Grønne bønner (brekkbønner)
Grønn paprika
Korn
4 oz kokte og avkjølte nypoteter
Fett:
0,25 oz god olivenolje
1 oz sorte oliven / Kalamataoliven
Smak:
Litt hvitløkbåt presset
0,5 ss hvitvinseddik
0,4 ts Dijonsennep
Kvernet salt og pepper
Persille
Slik gjør du:
Lag Vinaigrette: Bland sennep med eddik og tilsett hvitløk. Rør i dressingen mens du heller olivenoljen i en tynn stråle, mens du pisker med en gaffel. Eller rist alt sammen i en dressingshaker. Smak til med salt og pepper. Bruk evt. most ansjos i dressingen, eller bland den i salaten.
Jeg liker å blande hele salaten med dressingen i en stor bolle og legge det i en ren tallerken etterpå. Legg eggene oppå til slutt.
Kilde:
Mat på bordet (2018)
Min gamle oppskriftsbok som jeg startet på da jeg var barn
Kommentarer
Legg inn en kommentar