Gå til hovedinnhold

Restelunsj

Det ble restelunsj i dag fra middagen i går. Alt spises kaldt fra min kjøleskapsbuffet.

Her har jeg brukt:
Grønnsaker:
6 oz bakte rotgrønnsaker fra i går

Protein:
3 oz kaldt svinekjøtt fra i går
2 oz yoghurt naturelle

Korn:
4 oz kokte nypoteter fra i går

Fett:
Olje som er igjen på grønnsakene. Har du bakt grønnsakene uten olje, kan du bruke 2 oz lettrømme og blande sammen med potetene, gjerne med 1 ss dijonsennep! Mål da opp 4 oz kjøtt som protein.

Smak:
Tørket persille, gressløk, løksalt og dill
Kvernet pepper
Maldonsalt

Slik gjør du:
Forsyn deg av kjøleskapsbuffeten din og vei opp din porsjon. Del potetene og bland med yoghurten. Tilsett krydder. På et blunk har du en deilig potetsalat!
Ikke glem frukten!



Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado