Gå til hovedinnhold

Quinoa- og ruggrøt

Det er mange alternativer til god grøt til frokost. Her er et av dem! Denne er fin i vedlikeholdsfasen når du kan spe på litt mer korn.

2 protein:
4 oz melk
8 oz yoghurt
1 oz nøtter

1,5 Korn:
1 oz quinoa
0,5 oz rugflak

Frukt:
6 oz blåbær (gjerne frosne skogsblåbær som er varmet opp eller tint fra dagen før)

Smak:
Kardemomme
Salt
Maldonsalt

Tilbehør:
4 oz vann (1,5 dl)

Slik gjør du:
Ha quinoa over i en sikt og skyll godt. Kok opp vann og ha i quinoa og rugflak. La det svelle i 10 minutter. Tilsett melk og smak, og småkok på svak varme i 10 minutter til under omrøring. Melken brenner seg lett i bunnen, så rør godt og ha ikke for sterk varme. Smak til med maldonsalt og evt . mer krydder. Legg yoghurt på siden og topp med frukt/bær og nøtter.

Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado