Gå til hovedinnhold

Viktige redskaper for klare grenser


Når man spiser etter Bright Line Eating-metoden er det greit å skaffe seg noen hjelpemidler som kan hjelpe deg på veien. Dette kan være:
Drikkeflaske: ha alltid med deg vann og drikk mye!
Matbokser: Matboks til salat og to litt mindre når du kan spise korn til lunsj: en til brød og fett og en til grønnsaker.
Digital vekt innstilt på oz (denne har jeg hatt lenge, og jeg visste ikke at den hadde oz-innstilling).
Slikkepotter i ulike størrelser slik at du får med deg alt fettet og det er lett å blande salater.
Potet- og grønnsaksmoser Det er godt å mose poteter eller grønnsaker og samtidig beholde litt av konsistensen. Blandes med fettet smør eller rømme. Mmm...
Skrivebok der du skriver opp hva du skal spise hver dag. Her har jeg også skrevet ned en del vurderinger og ikke minst frustrasjoner.
3-årsdagbok Denne er først og fremst en takknemlighetsbok på en reise med stabil vekt.

Små glass til oppbevaring av ferdig kokt korn.  
Glass med lokk i ulike størrelser til korn, nøtter og ris.
Spiralizer til pasta av squash og grønnsaksdamper, slik at du får sprø grønnsaker. 
En blokk med planlegger og tilhørende handleliste. Skriv ned hva du skal spise i løpet av uken, noter ned ingrediensene på listen, riv av og shop i vei!
Matplanleggingsbok. Her kan du i tillegg notere ned erfaringer underveis.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado