Gå til hovedinnhold

Jordbærsalat med tabasco, cottage cheese og reddiker

Jeg blir alltid så glad når jeg finner en oppskrift med frukt i salaten. Da er det den perfekte BLE lunsjsalaten! Denne salaten er egentlig en salat til grillmat, men jeg har trikset litt med den, slik at den ble et fullgodt måltid til lunsj. Denne er supergod om sommeren med norske jordbær. Og om sommeren er reddikene på sitt beste!

Protein:
4 oz cottage cheese

Grønnsaker:
2 oz Babyleafmix
2 oz Reddiker
2 oz Agurk

Frukt:
6 oz jordbær

Korn:
4 oz matkorn. Her har jeg brukt Svensk Mathavre, men byggryn eller bulgur passer også.

Fett:
0,5 oz god olivenolje,
evt 0,25 oz olivenolje og 0,5 oz ekstra cottage cheese.

Smak:
Noen dråper Tabasco
Saften av en 1/4 sitron
Dill
Maldonsalt

Slik gjør du:
Forbered korn og avkjøl. Putt ingrediensene rett i en dyp salattallerken. Legg salaten i først, så korn. Skrell agurken og fjern kjernene med en teskje. Skjær reddiken i tynne skiver. Rens og del jordbærene i to. Legg små klatter av cottage cheese på toppen og klipp over dill. Avslutt med noen dråper Tabasco og ringle over olivenolje. Press over sitronsaft og smak til med Maldonsalt.

Kilde:
Tinas Sommer 2016 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado