Gå til hovedinnhold

Jordbærsalat med tabasco, cottage cheese og reddiker

Jeg blir alltid så glad når jeg finner en oppskrift med frukt i salaten. Da er det den perfekte BLE lunsjsalaten! Denne salaten er egentlig en salat til grillmat, men jeg har trikset litt med den, slik at den ble et fullgodt måltid til lunsj. Denne er supergod om sommeren med norske jordbær. Og om sommeren er reddikene på sitt beste!

Protein:
4 oz cottage cheese

Grønnsaker:
2 oz Babyleafmix
2 oz Reddiker
2 oz Agurk

Frukt:
6 oz jordbær

Korn:
4 oz matkorn. Her har jeg brukt Svensk Mathavre, men byggryn eller bulgur passer også.

Fett:
0,5 oz god olivenolje,
evt 0,25 oz olivenolje og 0,5 oz ekstra cottage cheese.

Smak:
Noen dråper Tabasco
Saften av en 1/4 sitron
Dill
Maldonsalt

Slik gjør du:
Forbered korn og avkjøl. Putt ingrediensene rett i en dyp salattallerken. Legg salaten i først, så korn. Skrell agurken og fjern kjernene med en teskje. Skjær reddiken i tynne skiver. Rens og del jordbærene i to. Legg små klatter av cottage cheese på toppen og klipp over dill. Avslutt med noen dråper Tabasco og ringle over olivenolje. Press over sitronsaft og smak til med Maldonsalt.

Kilde:
Tinas Sommer 2016 (Kiwi)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado