Gå til hovedinnhold

Havregrøt med yoghurtalternativer

Yoghurt tilsvarer i BLE 8 oz = 1 protein. Det er ganske mye, og man holder seg mett i flere timer før lunsj. Man kan fint kombinere dette proteinet med nøtter, som tilsvarer 2 oz = 1 protein. Man behøver selvsagt ikke bruke yoghurt naturell. Det er mange fine alternativer til yoghurt, som du finner i kartong: Cultura, Kulturmjølk og Kefir.

2 protein:
12 oz yoghurt
1 oz nøtter

1,5 korn:
1,5 oz havregryn
eller
1 oz havregryn
0,5 oz hele rugflak (eller hva du måtte ha av korn, f.eks. Gullbygg)

Frukt: 
Dette er en grei kombinasjon:
3 oz banan
2 oz blåbær
1 oz bringebær

Tilbehør og smak:
4-6 oz / 2 dl vann vann
Salt
Kanel
Kardemomme
Maldonsalt

Slik gjør du:
Bland korn, vann og smak i en kasserolle. Kok opp og rør om i 3 minutter på svak varme. Hell yoghurt i en dyp bred tallerken. Legg ferdig kokt havregrøt over yoghurten sammen med frukt og bær, og strø nøtter over til slutt. Avslutt med maldonsalt og evt. mer kardemomme og kanel.

Tips: 
Hvis man har dårlig tid om morgenen, kan dette være et bra alternativ å lage flere porsjoner i forveien. Grøten kan varmes opp eller faktisk spises kald. Grøt holder seg 3-4 dager i kjøleskapet. Vei da opp 6 oz. Den sure og syrlige smaken i melken / yoghurten kommer ekstra godt frem når du spiser kald grøt til.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado