Yoghurt tilsvarer i BLE 8 oz = 1 protein. Det er ganske mye, og man holder seg mett i flere timer før lunsj. Man kan fint kombinere dette proteinet med nøtter, som tilsvarer 2 oz = 1 protein. Man behøver selvsagt ikke bruke yoghurt naturell. Det er mange fine alternativer til yoghurt, som du finner i kartong: Cultura, Kulturmjølk og Kefir.
2 protein:
12 oz yoghurt
1 oz nøtter
1,5 oz havregryn
eller
1 oz havregryn
0,5 oz hele rugflak (eller hva du måtte ha av korn, f.eks. Gullbygg)
Frukt:
Dette er en grei kombinasjon:
3 oz banan
2 oz blåbær
1 oz bringebær
Tilbehør og smak:
4-6 oz / 2 dl vann vann
Salt
Kanel
Kardemomme
Maldonsalt
Slik gjør du:
Bland korn, vann og smak i en kasserolle. Kok opp og rør om i 3 minutter på svak varme. Hell yoghurt i en dyp bred tallerken. Legg ferdig kokt havregrøt over yoghurten sammen med frukt og bær, og strø nøtter over til slutt. Avslutt med maldonsalt og evt. mer kardemomme og kanel.
Tips:
Hvis man har dårlig tid om morgenen, kan dette være et bra alternativ å lage flere porsjoner i forveien. Grøten kan varmes opp eller faktisk spises kald. Grøt holder seg 3-4 dager i kjøleskapet. Vei da opp 6 oz. Den sure og syrlige smaken i melken / yoghurten kommer ekstra godt frem når du spiser kald grøt til.
Kommentarer
Legg inn en kommentar