Gå til hovedinnhold

Fiks ferdig rekesalat med edamamebønner

Edamamebønner hva er det? Kjøp dem frosne og ta ut bønnekjernene. Søte og supergode! Lag denne morsomme salaten kvelden før, så har du en fiks ferdig lunsj neste dag.

Protein:
2 oz frosne edamamebønner
2 oz pillede reker (kjøp gjerne med skall og skrell dem selv. Det er best!)

Grønnsaker:
6 oz
Paprika
Ruccolasalat
Rødløk
Vårløk eller purre

Frukt:
6 oz, f.eks. noe av dette
Bringebær
Blåbær
Jordbær
Bjørnebær

Korn:
4 oz byggryn eller quinoa

Fett:
0,5 oz olje

Smak:
Del av rød chili finhakket
1/2 ts malt korriander
1/2 ts malt spisskummen
0,5 oz rødvinseddik

Slik gjør du:
Lag dressingen med fett og smak. Mål opp grønnsaker og protein alt hver for seg og legg fra hverandre på en eller flere tallerkener. Bruk et glass som rommer ca 1 liter. Start med å helle over dressingen. Deretter tilsetter du bønner og legger på lagvis protein og grønnsaker. Avslutt med ruccola. Sett i kjøleskapet. Neste dag heller du over salaten på din lunsjtallerken. Bruk slikkepott, så du får med alt fettet! Husk å føye til 6 oz frukt / bær etter behag. Jeg brukte i dag bringebær, men tenker at blåbær, jordbær eller bjørnebær også kan smake godt til denne salaten.


Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)
Bright Line Eating

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado