Gå til hovedinnhold

Enkel lunsjsalat

Har du litt restekjøtt fra middagen, er det fint å spise dette til lunsj. Har du ikke nok kjøtt, kan det lett kombineres med egg eller cottage cheese f.eks. Når man skal ha med salat på jobb, er det greit å forberede den dagen før mens du forebereder middagen.

Protein:
2 oz kylling
1 hardkokt egg
eller:
2 zo kylling
2 oz Cottage Cheese

Grønnsaker - hva du måtte ha! 
6 oz
Blandet salat
Tomater
Rå blomkål (veldig godt til kylling og rømme!)

Korn:
4 oz ferdigkokt matkorn

Fett:
2 oz lettrømme

Smak:
Maldonsalt
Kvernet pepper

Slik gjør du:
Putt ingrediensene i ulike bokser/boller dagen før og legg det i kjøleskapet. Før du går på jobb blander du sammen grønnsaker, kylling og egg i en bolle og legger det i en passe stor matboks. Salte og pepre. Ta med rømmen ved siden av. Den sveller lett inn i matkornet om den ligger for lenge. Gå på jobb. Husk frukt!

Kilde: 
BLE

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado