Dette er min favoritt som tilbehør til grillet kjøtt. Superenkelt og godt. Tror den gode smaken kommer av selve balsamicoen som er blandet sammen med olje og masse godt fransk- og italiensksmakende krydder. Matelementer: grønnsaker og fett.
Grønnsaker:
det du måtte ha av
2-3 rødbeter
2-4 gulrøtter, gjerne i ulike farger
1 sellerirot
Gjerne en løk i båter
Gjerne andre rotgrønnsaker
Spe på med mer hvis flere skal spise. Du måler opp dine 10 eller 14 ounces når du skal ordne til din porsjon etter at grønnsakene er ferdig bakt. Tips! Rester kan du spare til neste dag og spise kaldt til lunsj.
Fett:
0,2-0,5 dl solsikkeolje
Jeg har her brukt raps- og olivenolje
Smak:
0,5 dl balsamico
Det du måtte ha av
Rosmarin
Provencekrydder
Timian
Rosmarin
Oregano
Salvie
Kvernet salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og skjær i gode skiver / båter. Legg i en ildfast form og bland inn olje, balsamico og krydder. Bak i ovnen i 60 minutter på 180 grader.
Kilde:
Spis deg fri : introkurs (Irina Lee 2017)
Grønnsaker:
det du måtte ha av
2-3 rødbeter
2-4 gulrøtter, gjerne i ulike farger
1 sellerirot
Gjerne en løk i båter
Gjerne andre rotgrønnsaker
Spe på med mer hvis flere skal spise. Du måler opp dine 10 eller 14 ounces når du skal ordne til din porsjon etter at grønnsakene er ferdig bakt. Tips! Rester kan du spare til neste dag og spise kaldt til lunsj.
Fett:
0,2-0,5 dl solsikkeolje
Jeg har her brukt raps- og olivenolje
Smak:
0,5 dl balsamico
Det du måtte ha av
Rosmarin
Provencekrydder
Timian
Rosmarin
Oregano
Salvie
Kvernet salt og pepper
Slik gjør du:
Skrell og skjær i gode skiver / båter. Legg i en ildfast form og bland inn olje, balsamico og krydder. Bak i ovnen i 60 minutter på 180 grader.
Kilde:
Spis deg fri : introkurs (Irina Lee 2017)
Kommentarer
Legg inn en kommentar