Gå til hovedinnhold

Bakte rotgrønnsaker med olje og balsamico

Dette er min favoritt som tilbehør til grillet kjøtt. Superenkelt og godt. Tror den gode smaken kommer av selve balsamicoen som er blandet sammen med olje og masse godt fransk- og italiensksmakende krydder. Matelementer: grønnsaker og fett.

Grønnsaker: 
det du måtte ha av
2-3 rødbeter
2-4 gulrøtter, gjerne i ulike farger
1 sellerirot
Gjerne en løk i båter
Gjerne andre rotgrønnsaker

Spe på med mer hvis flere skal spise. Du måler opp dine 10 eller 14 ounces når du skal ordne til din porsjon etter at grønnsakene er ferdig bakt. Tips! Rester kan du spare til neste dag og spise kaldt til lunsj.

Fett: 
0,2-0,5 dl solsikkeolje
Jeg har her brukt raps- og olivenolje

Smak:
0,5 dl balsamico
Det du måtte ha av
Rosmarin
Provencekrydder
Timian
Rosmarin
Oregano
Salvie
Kvernet salt og pepper

Slik gjør du:
Skrell og skjær i gode skiver / båter. Legg i en ildfast form og bland inn olje, balsamico og krydder. Bak i ovnen i 60 minutter på 180 grader.


Kilde:
Spis deg fri : introkurs (Irina Lee 2017)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado