Gå til hovedinnhold

Yoghurtalternativer til frokost


Jeg har elsket yoghurt naturell mest av alt siden jeg gikk i barnehagen på 1970-tallet og det bare var to typer yoghurt: jordbær og naturell. Tine reklamerer jo også med at yoghurt naturell er "smaken du har vokst opp med". Siden har det kommet uendelige med varianter, også sukkerfrie. Likevel har disse uansett en høy andel av -ol stoffer i seg, som ikke er bra for insulinet i kroppen.
Når alt kommer til alt er naturell det beste alternativet, også på smak! Den herlige syrlige litt sure smaken er sammen med friske bær en fin start på morgenen. Denne smaken finner du også i  Kulturmjølk, Kefir og Cultura, som er gode alternativer ved siden av grøten. Ønsker du en annen type yoghurt, kan du bruke den greske varianten.

Q har kommet med en smart løsning på yoghurten: yoghurt med skrukork (800 gram). Det er omtrent like mye som i den store dunken til Tine (850 gram).

Bruk gjerne den greske varianten! Den har en litt stivere konsistens. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado