Gå til hovedinnhold

Ovnsstekte rødbeter med chèvre

Denne oppskriften baserer seg på en rødbetsalat som jeg fant i en ny Roede-bok (Seriøs matglede 2018).  Føyer du til frukt og korn, har du en perfekt lunsjsalat som tilsvarer det du skal spise til lunsj.

Protein:
2 oz chèvre

Grønnsaker 6 oz: 
Ovnsstekte rødbeter
Spinatblader, gjerne babyspinat
Ruccolasalat
Agurk

Frukt:
6 oz av
Jordbær
Røde druer
Eller blåbær eller bjørnebær

Korn:
4 oz kokt byggryn eller quinoa (som jeg faktisk glemte denne dagen!)

Fett:
0,25 oz olivenolje
0,25 oz ristede valnøtter

Smak:
Bladpersille
Kvernet pepper
Maldonsalt
Saften av sitron

Slik gjør du:
Skjær rødbetene i skiver, legg i en ildfastform og dryss litt maldonsalt over. Bak på 200 grader i 30-40 minutter. Avkjøl noe. Imens lager du dressingen. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, salt og pepper. Legg spinatbladene, ruccola og bladpersille på en stor tallerken. Legg korn, rødbetene og osten oppå. Avslutt med dressing og ristede og hakkede valnøtter. Har du en deilig balsamico, bare ringler du den over til slutt. Mmm...

Avslutt med f.eks. Fersken- og aprikosbalsamico

Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado