Gå til hovedinnhold

Ovnsstekte rødbeter med chèvre

Denne oppskriften baserer seg på en rødbetsalat som jeg fant i en ny Roede-bok (Seriøs matglede 2018).  Føyer du til frukt og korn, har du en perfekt lunsjsalat som tilsvarer det du skal spise til lunsj.

Protein:
2 oz chèvre

Grønnsaker 6 oz: 
Ovnsstekte rødbeter
Spinatblader, gjerne babyspinat
Ruccolasalat
Agurk

Frukt:
6 oz av
Jordbær
Røde druer
Eller blåbær eller bjørnebær

Korn:
4 oz kokt byggryn eller quinoa (som jeg faktisk glemte denne dagen!)

Fett:
0,25 oz olivenolje
0,25 oz ristede valnøtter

Smak:
Bladpersille
Kvernet pepper
Maldonsalt
Saften av sitron

Slik gjør du:
Skjær rødbetene i skiver, legg i en ildfastform og dryss litt maldonsalt over. Bak på 200 grader i 30-40 minutter. Avkjøl noe. Imens lager du dressingen. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, salt og pepper. Legg spinatbladene, ruccola og bladpersille på en stor tallerken. Legg korn, rødbetene og osten oppå. Avslutt med dressing og ristede og hakkede valnøtter. Har du en deilig balsamico, bare ringler du den over til slutt. Mmm...

Avslutt med f.eks. Fersken- og aprikosbalsamico

Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado