Denne oppskriften baserer seg på en rødbetsalat som jeg fant i en ny Roede-bok (Seriøs matglede 2018). Føyer du til frukt og korn, har du en perfekt lunsjsalat som tilsvarer det du skal spise til lunsj.
Protein:
2 oz chèvre
Grønnsaker 6 oz:
Ovnsstekte rødbeter
Spinatblader, gjerne babyspinat
Ruccolasalat
Agurk
Frukt:
6 oz av
Jordbær
Røde druer
Eller blåbær eller bjørnebær
Korn:
4 oz kokt byggryn eller quinoa (som jeg faktisk glemte denne dagen!)
Fett:
0,25 oz olivenolje
0,25 oz ristede valnøtter
Smak:
Bladpersille
Kvernet pepper
Maldonsalt
Saften av sitron
Slik gjør du:
Skjær rødbetene i skiver, legg i en ildfastform og dryss litt maldonsalt over. Bak på 200 grader i 30-40 minutter. Avkjøl noe. Imens lager du dressingen. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, salt og pepper. Legg spinatbladene, ruccola og bladpersille på en stor tallerken. Legg korn, rødbetene og osten oppå. Avslutt med dressing og ristede og hakkede valnøtter. Har du en deilig balsamico, bare ringler du den over til slutt. Mmm...
Protein:
2 oz chèvre
Grønnsaker 6 oz:
Ovnsstekte rødbeter
Spinatblader, gjerne babyspinat
Ruccolasalat
Agurk
Frukt:
6 oz av
Jordbær
Røde druer
Eller blåbær eller bjørnebær
Korn:
4 oz kokt byggryn eller quinoa (som jeg faktisk glemte denne dagen!)
Fett:
0,25 oz olivenolje
0,25 oz ristede valnøtter
Smak:
Bladpersille
Kvernet pepper
Maldonsalt
Saften av sitron
Slik gjør du:
Skjær rødbetene i skiver, legg i en ildfastform og dryss litt maldonsalt over. Bak på 200 grader i 30-40 minutter. Avkjøl noe. Imens lager du dressingen. Bland sammen olivenolje og sitronsaft, salt og pepper. Legg spinatbladene, ruccola og bladpersille på en stor tallerken. Legg korn, rødbetene og osten oppå. Avslutt med dressing og ristede og hakkede valnøtter. Har du en deilig balsamico, bare ringler du den over til slutt. Mmm...
Avslutt med f.eks. Fersken- og aprikosbalsamico
Kilde:
Seriøs matglede (Roede 2018)
Kommentarer
Legg inn en kommentar