Gå til hovedinnhold

Lasagne

Denne lasagnen fant jeg på en blogg hos en som følger BLE. Hun var da på vektnedgang, så jeg har lagt til søtpotet i denne, gått litt ned på fløten og lagt til mer ost. Det var faktisk veldig godt!

Protein:
4 oz kjøttdeig

Grønnsaker: 
14 oz tilsammen
gulrøtter
squash
løk
hvitløk
hakkede tomater

Korn:
4 oz søtpotet

Fett:
0,5 oz fløte
0,5 oz revet ost

Krydder:
Nykvernet salt og pepper
Det du måtte ha av:
Oregano
Provencekrydder
Basilikum
Rosmarin
Maldonsalt

Slik gjør du:
Skjær opp søtpotet (mer enn 4 oz) og stek på bakepapir i ovnen på 200 grader i 10 minutter. I mellomtiden steker du kjøttdeig, mer enn 3 oz, og mål opp etterpå pga svinn. Ha over løk og gulrot (gulrot i tynne staver). Tilsett hakkede tomater og 1 dl vann. Kok dette inn og tilsett fløte og kok noe videre sammen med krydder. Smør en liten form. Legg i bakt søtpotet først, deretter squash i lange skiver i en liten ildfast form og hell sausen over. Topp med ost og stek på 225 grader i 25 min.

Kilde: 
Klare Grenser Dag 228 (blogg)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado