Hvitløkssmaken sammen med sitron og parmesan er selve essensen i denne retten. Valnøtter er også viktig. Jeg er ikke så glad i valnøtter til frokostgrøt ol., men til salater og varme retter er det toppen! Og så bare elsker jeg asparges og sukkererter sammen...
Protein:
3 oz stekt kyllingfilet (vei opp etter du har stekt)
0,5 oz revet parmesan
Grønnsaker
14 oz
Brokkoli
Sukkererter
Asparges (topper)
Korn:
4 oz nypoteter
Fett:
0,25 oz valnøtter
0,25 oz olivenolje
Evt. lag gremolata til flere og vei opp 0,5 oz:
0,5 dl valnøtter
1 ss olivenolje
1,5 ss revet parmesan
Smakstilsetning og tilbehør:
Skallet av en 1/2 sitron
Finhakket bladpersille, rundt 1,5 ss
Litt hvitløkfedd
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Skyll og skjær grønnsakene i mindre biter. Damp dem knapt møre.
Rist valnøttene i en tørr panne og hakk dem opp.
Slik lager du gremolata:
Vask og riv skallet av sitronen og bland sammen med parmesan, olivenolje, finhakket persille og hvitløk.
Del kyllingfileten i gode biter og stek dem. Ha i de ferdigdampede grønnsakene og stek lett i 2 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn gremolata. Dryss maldonsalt og nykvernet pepper over denne herlige lune kyllingsalaten.
Kilde:
Seriøs matglede (Roede 2018)
Protein:
3 oz stekt kyllingfilet (vei opp etter du har stekt)
0,5 oz revet parmesan
Grønnsaker
14 oz
Brokkoli
Sukkererter
Asparges (topper)
Korn:
4 oz nypoteter
Fett:
0,25 oz valnøtter
0,25 oz olivenolje
Evt. lag gremolata til flere og vei opp 0,5 oz:
0,5 dl valnøtter
1 ss olivenolje
1,5 ss revet parmesan
Smakstilsetning og tilbehør:
Skallet av en 1/2 sitron
Finhakket bladpersille, rundt 1,5 ss
Litt hvitløkfedd
Maldonsalt
Nykvernet pepper
Skyll og skjær grønnsakene i mindre biter. Damp dem knapt møre.
Rist valnøttene i en tørr panne og hakk dem opp.
Slik lager du gremolata:
Vask og riv skallet av sitronen og bland sammen med parmesan, olivenolje, finhakket persille og hvitløk.
Del kyllingfileten i gode biter og stek dem. Ha i de ferdigdampede grønnsakene og stek lett i 2 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn gremolata. Dryss maldonsalt og nykvernet pepper over denne herlige lune kyllingsalaten.
Kilde:
Seriøs matglede (Roede 2018)
Kommentarer
Legg inn en kommentar