Gå til hovedinnhold

Kylling og gremolata

Hvitløkssmaken sammen med sitron og parmesan er selve essensen i denne retten. Valnøtter er også viktig. Jeg er ikke så glad i valnøtter til frokostgrøt ol., men til salater og varme retter er det toppen! Og så bare elsker jeg asparges og sukkererter sammen...

Protein: 
3 oz stekt kyllingfilet (vei opp etter du har stekt)
0,5 oz revet parmesan

Grønnsaker 
14 oz
Brokkoli
Sukkererter
Asparges (topper)

Korn:
4 oz nypoteter

Fett:
0,25 oz valnøtter
0,25 oz olivenolje

Evt. lag gremolata til flere og vei opp 0,5 oz:
0,5 dl valnøtter
1 ss olivenolje
1,5 ss revet parmesan

Smakstilsetning og tilbehør:
Skallet av en 1/2 sitron
Finhakket bladpersille, rundt 1,5 ss
Litt hvitløkfedd
Maldonsalt
Nykvernet pepper

Skyll og skjær grønnsakene i mindre biter. Damp dem knapt møre.
Rist valnøttene i en tørr panne og hakk dem opp.

Slik lager du gremolata:
Vask og riv skallet av sitronen og bland sammen med parmesan, olivenolje, finhakket persille og hvitløk.
Del kyllingfileten i gode biter og stek dem. Ha i de ferdigdampede grønnsakene og stek lett i 2 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn gremolata. Dryss maldonsalt og nykvernet pepper over denne herlige lune kyllingsalaten.

Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado