Gå til hovedinnhold

Kjøleskapsgrøt

Kjøleskapsgrøt er en utrolig god start på dagen! Det er mange måter å lage en slik kald grøt på, og det kommer an på hva slags konsistens du vil ha på den. Og vil man ha litt dessertpreg på grøten, kan man tilføre noen frø fra en vaniljestang.

2 protein:
12 oz yoghurt (1 1/2 protein)
1 oz linfrø og / eller chiafrø og nøtter (1/2 protein)

eller
8 oz yoghurt (1 protein)
2 oz  linfrø og / eller chiafrø og nøtter (1 protein)

1,5 korn:
1,5 oz lettkokte bygg- og havregryn (Gullbygg)
eller 1,5 oz havregryn

Frukt:
6 oz av hva du måtte ønske av bær og frukt.

Smak:
Kanel
Kardemomme
Maldonsalt
Evt. frø fra vaniljestang

Slik gjør du metode 1 - bland kun vann, korn og smak dagen før
Denne varianten blir litt mer fluffy, ettersom du putter i yoghurt dagen etter. Bland vann (ca 3 oz), korn og smakstilsetning i en bolle, som du gjerne kan spise rett fra. Det ser så fint ut med glass med lokk, men i BLE skal du ha mye frukt og bær, så da er det mest hendig med en bolle. La stå natten over. Dagen etter blander du inn yoghurt og legger på bær, frukt og nøtter. Dryss evt. mer smak over.

Slik gjør du metode 2 - bland alt sammen dagen før 
Bland yoghurt, korn, frø og smak og ikke minst vann (ellers blir grøten veldig stiv) dagen før. Du får uansett en "hardere" grøt fordi kornet sveller inn i yoghurten. Med denne metoden sparer du også litt tid på en travel morgen. Bruker du 12 oz yoghurt, trenger du ikke mye vann.  

Kilde: 
Seriøs matglede (Roede 2018)
Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado