Kjøleskapsgrøt er en utrolig god start på dagen! Det er mange måter å lage en slik kald grøt på, og det kommer an på hva slags konsistens du vil ha på den. Og vil man ha litt dessertpreg på grøten, kan man tilføre noen frø fra en vaniljestang.
2 protein:
12 oz yoghurt (1 1/2 protein)
1 oz linfrø og / eller chiafrø og nøtter (1/2 protein)
eller
8 oz yoghurt (1 protein)
2 oz linfrø og / eller chiafrø og nøtter (1 protein)
1,5 korn:
1,5 oz lettkokte bygg- og havregryn (Gullbygg)eller 1,5 oz havregryn
Frukt:
6 oz av hva du måtte ønske av bær og frukt.
Smak:
Kanel
Kardemomme
Maldonsalt
Evt. frø fra vaniljestang
Slik gjør du metode 1 - bland kun vann, korn og smak dagen før
Denne varianten blir litt mer fluffy, ettersom du putter i yoghurt dagen etter. Bland vann (ca 3 oz), korn og smakstilsetning i en bolle, som du gjerne kan spise rett fra. Det ser så fint ut med glass med lokk, men i BLE skal du ha mye frukt og bær, så da er det mest hendig med en bolle. La stå natten over. Dagen etter blander du inn yoghurt og legger på bær, frukt og nøtter. Dryss evt. mer smak over.
Slik gjør du metode 2 - bland alt sammen dagen før
Bland yoghurt, korn, frø og smak og ikke minst vann (ellers blir grøten veldig stiv) dagen før. Du får uansett en "hardere" grøt fordi kornet sveller inn i yoghurten. Med denne metoden sparer du også litt tid på en travel morgen. Bruker du 12 oz yoghurt, trenger du ikke mye vann.
Seriøs matglede (Roede 2018)
Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017)
Kommentarer
Legg inn en kommentar