Jeg fikk en ny kokebok av min kjære venninne Kristin vinteren 2018 (Elgquist: Grønne måltider 2018), som kun består av salater uten kjøtt. Både varme og kalde. Herlig! Denne salaten er blitt min favoritt. Jeg elsker den sure limesmaken sammen med mynte og jordbær. Det er smak av sommer! Protein av halloumiost kan man bytte ut med kyllingsalatkjøtt (kjøpes ferdig) eller fetaost.
Protein:
2 oz halloumi (dette er en fet ost med geitmelk, så kun bare 2 oz her).
Grønnsaker:
5 oz gule tomater (brukte gule cherrytomater, for det var det jeg fant).
1 oz blandet salat (her har jeg brukt ferdigblandet Middelhavsmix).
Fett:
1 oz avokado
0,25 oz gresskarkjerner
Gryn:
4 oz ferdigkokt quinoa
Smak:
1 ss (eller mer) saft fra lime
Skallet fra 1/2 lime
1 ss eplesidereddik
Havsalt
Kvernet pepper
Mynte (mye!)
Slik gjør du:
Bland jordbærmarinaden, del jordbærene i to halve og bland med marinaden. Bland så resten av salaten sammen med masse mynteblader og avokado i en bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Stek osten i skiver i litt rapsolje eller smør. Bland salat, jordbærene og quinoa i bollen og legg på din lunsjtallerken. Legg osten oppå og dryss over gresskarkjerner. Topp med mer lime, mynteblader, salt og pepper.
Kilde:
Grønne måltider (Elgquist 2018)
Protein:
2 oz halloumi (dette er en fet ost med geitmelk, så kun bare 2 oz her).
Grønnsaker:
5 oz gule tomater (brukte gule cherrytomater, for det var det jeg fant).
1 oz blandet salat (her har jeg brukt ferdigblandet Middelhavsmix).
Fett:
1 oz avokado
0,25 oz gresskarkjerner
Gryn:
4 oz ferdigkokt quinoa
Smak:
1 ss (eller mer) saft fra lime
Skallet fra 1/2 lime
1 ss eplesidereddik
Havsalt
Kvernet pepper
Mynte (mye!)
Bland jordbærmarinaden, del jordbærene i to halve og bland med marinaden. Bland så resten av salaten sammen med masse mynteblader og avokado i en bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Stek osten i skiver i litt rapsolje eller smør. Bland salat, jordbærene og quinoa i bollen og legg på din lunsjtallerken. Legg osten oppå og dryss over gresskarkjerner. Topp med mer lime, mynteblader, salt og pepper.
Kilde:
Grønne måltider (Elgquist 2018)
Kommentarer
Legg inn en kommentar