Gå til hovedinnhold

Halloumiost- og jordbærsalat med quinoa og avokado

Jeg fikk en ny kokebok av min kjære venninne Kristin vinteren 2018 (Elgquist: Grønne måltider 2018), som kun består av salater uten kjøtt. Både varme og kalde. Herlig! Denne salaten er blitt min favoritt. Jeg elsker den sure limesmaken sammen med mynte og jordbær. Det er smak av sommer! Protein av halloumiost kan man bytte ut med kyllingsalatkjøtt (kjøpes ferdig) eller fetaost.

Protein: 
2 oz halloumi (dette er en fet ost med geitmelk, så kun bare 2 oz her).

Grønnsaker:
5 oz gule tomater (brukte gule cherrytomater, for det var det jeg fant).
1 oz blandet salat (her har jeg brukt ferdigblandet Middelhavsmix).

Fett:
1 oz avokado
0,25 oz gresskarkjerner

Gryn:
4 oz ferdigkokt quinoa

Smak:
1 ss (eller mer) saft fra lime
Skallet fra 1/2 lime
1 ss eplesidereddik
Havsalt
Kvernet pepper
Mynte (mye!)

Slik gjør du: 
Bland jordbærmarinaden, del jordbærene i to halve og bland med marinaden. Bland så resten av salaten sammen med masse mynteblader og avokado i en bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Stek osten i skiver i litt rapsolje eller smør. Bland salat, jordbærene og quinoa i bollen og legg på din lunsjtallerken. Legg osten oppå og dryss over gresskarkjerner. Topp med mer lime, mynteblader, salt og pepper.

Kilde: 
Grønne måltider (Elgquist 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Frokostkorn med yoghurt, cottage cheese og bær

Det er mange varianter av protein og korn til frokost. Når jeg spiser så nydelig morgenmat, savner jeg ikke brødskiven i det hele tatt! Her er en kombinasjon av yoghurt naturell og cottage cheese. Cottage cheese er en mager ost, som tilsvarer 4 oz som en protein. 2 protein: 8 oz yoghurt naturell (1 protein) 2 oz cottage cheese (1/2 protein) 1 oz nøtter (1/2 protein) Korn: 1,5 oz ulike kornflak. Her har jeg brukt litt rugflak, Gullbygg (bygg- og havregryn fra Coop) og Havrekärnor (fra Sverige). Frukt:  3 oz banan 3 oz tint skogsbær Smak: Kanel Kardemomme Maldonsalt Kilde:  Seriøs matglede (Roede 2018)

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado