Gå til hovedinnhold

Halloumiost- og jordbærsalat med quinoa og avokado

Jeg fikk en ny kokebok av min kjære venninne Kristin vinteren 2018 (Elgquist: Grønne måltider 2018), som kun består av salater uten kjøtt. Både varme og kalde. Herlig! Denne salaten er blitt min favoritt. Jeg elsker den sure limesmaken sammen med mynte og jordbær. Det er smak av sommer! Protein av halloumiost kan man bytte ut med kyllingsalatkjøtt (kjøpes ferdig) eller fetaost.

Protein: 
2 oz halloumi (dette er en fet ost med geitmelk, så kun bare 2 oz her).

Grønnsaker:
5 oz gule tomater (brukte gule cherrytomater, for det var det jeg fant).
1 oz blandet salat (her har jeg brukt ferdigblandet Middelhavsmix).

Fett:
1 oz avokado
0,25 oz gresskarkjerner

Gryn:
4 oz ferdigkokt quinoa

Smak:
1 ss (eller mer) saft fra lime
Skallet fra 1/2 lime
1 ss eplesidereddik
Havsalt
Kvernet pepper
Mynte (mye!)

Slik gjør du: 
Bland jordbærmarinaden, del jordbærene i to halve og bland med marinaden. Bland så resten av salaten sammen med masse mynteblader og avokado i en bolle. Rist gresskarkjernene i en tørr stekepanne. Stek osten i skiver i litt rapsolje eller smør. Bland salat, jordbærene og quinoa i bollen og legg på din lunsjtallerken. Legg osten oppå og dryss over gresskarkjerner. Topp med mer lime, mynteblader, salt og pepper.

Kilde: 
Grønne måltider (Elgquist 2018)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado