Gå til hovedinnhold

Brød uten mel





Når jeg er på jobb spiser jeg disse brødene til lunsj. Jeg føler meg liksom mer "på farten" da, og har ikke ro på meg til å spise en hel salat. Det tar heller ikke så lang tid å lage i stand et slikt måltid før du går på jobb. Frys brødene med en gang de er kalde og ta opp en skive om morgenen og legg den i en liten matboks. Legg fett og pålegg oppå. Ta med deg 6 oz grønnsaker i en annen matboks. Jeg oppbevarer maten i kjøleskapet på jobben. Når det er lunsjtid, er brødet ferdig tint og ferskt!

Grunnoppskriften er hentet fra Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017). Her har jeg laget en variant med litt ulike korn, som rugflak og havregryn. Disse skivene metter veldig!

Protein: 
14 oz cottage cheese (tilsvarer akkurat 1 stort beger med Tine Mager Cottage Cheese)
3 stk M/L egg

Grønnsaker:
6 oz

Korn:
5 oz rugflak
5 oz lettkokte havregryn
eller bare bland sammen ulike korn av det du måtte ha, evt. bare 10 oz lettkokte havregryn

Tilbehør:
1/5 ts salt
evt. litt vann

Slik gjør du:
Bland cottage cheese og egg med gaffel. Tilsett gryn, salt og vann. Røren skal være klissete. Bruk gjerne engangshansker og form 10 like store klatter (ca 3 oz) enten til brødskiver eller rundstykker. Stek i 200 grader i rundt 15 minutter. Kan oppbevares i kjøleskap noen dager eller fryses.
Tips til krydderbrød: bland rosmarin eller oregano i deigen. 
 Før steking
Brød med remulade og roastbiff
Et pålegg tilsvarer 1/2 protein. Her er noen alternativer:
- 0,5 oz ost + 1 oz kjøttpålegg
- 1 oz ost
- 2 oz kjøttpålegg 
- 1 egg
- 2 oz fisk (som makrell i tomat eller røket laks). 

Fett: 
0,5 oz av enten
Majones 
Aioli
Remulade

Lunsj med brød og 2 oz makrell i tomat + 0,5 oz majones. 
Ikke glem frukten! 

Kilde: 
Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Pizza uten mel

Variant 1 Hvordan lage pizza uten mel? Jeg googlet og fant bare oppskrifter med havremel,så prøvde meg i stedet på en med blomkålbunn, uten å lykkes. Så jeg måtte finne på noe selv. Tankene gikk tilbake til Heimkunnskapen på skolen, der jeg lærte at egg var både hevemiddel og bindemiddel. Med egg ville pizzadeigen heve noe, i tillegg til å binde sammen kornet. Her har jeg laget to varianter med ulikt protein og fett. Den første er en pizza vi lagde mye på fester da jeg var student og vi begynte å bli sultne. Feta, tomat og oliven er bare knall! Ost og parmaskinke likeså 👏 Bunn: Korn: 1 oz lettkokte havregryn + 1/2 protein: 1 egg Resten av proteinet bruker du på ost: 1 oz fetaost / evt. 2 oz lett fetaost eller: variant 2: 2 oz parmaskinke Grønnsaker: 14 oz Solmodne plommetomater (dem med stilk) Rødløk + en salat ved siden av, som salatblader og tomat, eller del og stek litt aspargesbønner lett i en panne.  Bruker du parmaskinke som protein, er det veldig...

Protein

Protein er alt du spiser av kjøttprodukter, linser, bønner, ost og melk. Her kommer også nøttene inn. 1 protein kan vær: 2 egg 8 oz yoghurt naturell 8 oz melk 2 oz fet ost 4 oz lettost (+ all Cottage Cheese og Ricotta) 2 oz nøtter, frø eller soyanøtter 4 oz fisk og kjøtt 6 oz bønner og linser Tips: velg magre varianter hvis du synes det har blitt for mye fete produkter og du har gått litt opp i vekt, eller er i vektreduksjon. Kutt da ut nøtter som proteinkilde en stund til frokost og velg f.eks. kun yoghurt eller kjøttpålegg som proteinkilde. Tips: Har du mye oppblåst mage, kutt ut bønner, kikerter og linser som proteinkilde.

Fett

Fett er viktig for at vi skal kunne ta opp næring i kroppen. Her behøver du ikke tenke lettmajones e.l. Fett er fett og kun en liten del av inntaket i løpet av en dag. Men det behøver ikke bare være olje, smør og majones. Bare se her: 1 fett =  0,5 oz olje 0,5 oz majones 0,5 oz remulade 0,5 oz pesto 2 oz lettrømme 0,5 oz nøtter / soyanøtter 1 oz ost 2 oz oliven 2 oz avokado