Når jeg er på jobb spiser jeg disse brødene til lunsj. Jeg føler meg liksom mer "på farten" da, og har ikke ro på meg til å spise en hel salat. Det tar heller ikke så lang tid å lage i stand et slikt måltid før du går på jobb. Frys brødene med en gang de er kalde og ta opp en skive om morgenen og legg den i en liten matboks. Legg fett og pålegg oppå. Ta med deg 6 oz grønnsaker i en annen matboks. Jeg oppbevarer maten i kjøleskapet på jobben. Når det er lunsjtid, er brødet ferdig tint og ferskt!
Grunnoppskriften er hentet fra Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017). Her har jeg laget en variant med litt ulike korn, som rugflak og havregryn. Disse skivene metter veldig!
Protein:
14 oz cottage cheese (tilsvarer akkurat 1 stort beger med Tine Mager Cottage Cheese)
3 stk M/L egg
Grønnsaker:
6 oz
Korn:
5 oz rugflak5 oz lettkokte havregryn
eller bare bland sammen ulike korn av det du måtte ha, evt. bare 10 oz lettkokte havregryn
Tilbehør:
1/5 ts salt
evt. litt vann
Slik gjør du:
Bland cottage cheese og egg med gaffel. Tilsett gryn, salt og vann. Røren skal være klissete. Bruk gjerne engangshansker og form 10 like store klatter (ca 3 oz) enten til brødskiver eller rundstykker. Stek i 200 grader i rundt 15 minutter. Kan oppbevares i kjøleskap noen dager eller fryses.
Tips til krydderbrød: bland rosmarin eller oregano i deigen.
Brød med remulade og roastbiff
Et pålegg tilsvarer 1/2 protein. Her er noen alternativer:
- 0,5 oz ost + 1 oz kjøttpålegg
- 1 oz ost
- 2 oz kjøttpålegg
- 1 egg
- 2 oz fisk (som makrell i tomat eller røket laks).
Fett:
0,5 oz av enten
Majones
Aioli
Remulade
Ikke glem frukten!
Kilde:
Spis deg fri : Oppskrifter for kvinner som skal ned i vekt (2017)
Kommentarer
Legg inn en kommentar