Jeg er veldig glad i rotgrønnsaker, særlig om høsten, og da i gryter eller bakt i ovnen. Men det passer hele året, synes jeg, også til sommergrillen. En rotgrønnsak som jeg før bare har spist syltet, men som det heldigvis er lettere å få tak i på Kiwi nå, er rødbeter. Den har en rund og litt søt smak og setter en fantastisk farge på retten. Matelementer: grønnsaker og fett.
Til denne blandingen, brukte jeg:
For 4 "vanlige" porsjoner. Til 2 personer, kan man halvere grønnsakene. Det er nok til en kvinne som følger BLE og en mann!
Grønnsaker (jeg måler opp 14 oz av denne blandingen etter at den er ferdig):
2 pastinakker
4 persillerøtter
1 liten kålrot
4 store rødbeter
2 gulbeter eller neper
2 gul løk
2 rødløk
Fett:
1-2 oz urtesmør (en del damper bort og forsvinner i bunnen av formen)
Slik gjør du:
Skrell rotgrønnsakene og del dem i grove biter, eller bak noe helt. Bland grønnsakene med smøret, salte og pepre litt og sett i ovnen i 40 minutter på 200 grader.
Kilde:
Verdens beste familiekokebok (Skjelde/Nordstrand 2015)
Kommentarer
Legg inn en kommentar